MÅLFEST: Norge knuste Nord-Irland i Nations League, og med det lever VM-drømmen. Video: Rødt Kort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nord-Irland - Norge 1-5

Fest på børsen

To spillere skiller seg ut.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nord-Irland - Norge 1-5

BELFAST (Dagbladet): Norge feide over Nord-Irland i Belfast i kveld og vant 5-1. Det var en maktdemonstrasjon etter flausen mot Østerrike fredag.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen.

Rune Jarstein - 6

Ga retur i forkant av 1-1-scoringen til Nord-Irland. Ballen kom hardt på, så det var ikke så lett å gjøre noe annet. Hadde ellers en enkel kveld på jobb, og var sjef over det norske forsvaret. Klare beskjeder og meldinger.

Omar Elabdellaoui - 6

Trygg kamp defensivt. Og denne gangen bidro han også offensivt. Nydelig heading til Haaland før 5-1-scoringen.

Kristoffer Ajer - 5

Må sammen med Hovland ta skylda for 1-1-scoring til Nord-Irland. Fulgte ikke Paddy McNair på løpet da spissen plukket opp returen fra Jarstein og sørget for 1-1.

Even Hovland - 4

Fryktelig svak i duellen før Nord-Irland utliknet til 1-1. Burde gått mye hardere til verks. Spilte seg noe opp og var sentral i opptakten til Haalands 2-1-scoring.

Haitam Aleesami - 6

Strålende pasning til Sørloth før 3-1-scoringen. Ballen hadde en perfekt skru som traff spissen på foten. Var frisk og fin, men Nord-Irland hadde sant å si ikke mye offensiv krutt å komme med.

Stefan Johansen - 7

Startet kampen slik vi kjenner Johansen på sitt beste. Vant ballene, drev spillet framover - og hadde målgivende pasning da Elyounoussi banket inn 1-0. Var også tredje sist på 4-1-scoring til Sørloth. Var også delaktig i scoring nummer fem.

Markus Henriksen - 6

Trygg å ha foran forsvaret. Gikk helhjertet inn i duellene. Ikke lett å se at han omtrent ikke har spilt klubbkamper denne sesongen. Mangler den siste finessen, men mer enn godkjent landskamp.

Mathias Normann - 5

Hans andre landskamp fra start. Klarte ikke å styre den norske midtbanen slik en midtbanesjef skal gjøre, men hevet seg betraktelig fra Østerrike-kampen. Vil få problemer med startplass med Selnæs og Ødegaard tilbake.

Mohamed Elyounoussi - 7

Startet kampen på forrykende vis. Jobbet, sleit og gjorde seg tilgjengelig for medspillerne. Nydelig nedtak og skudd da han sendte Norge i ledelsen etter to minutter. Bidro med fart og energi.

Erling Haaland - 8

For en scoring etter sju minutter. Den kom som et resultat av flere norske kombinasjoner, der Haaland til slutt klinket ballen i nettmaskene - bak keeper Bailey Peacock-Farrell. 5-1-scoringen var også av ypperste sort. For en herlig spiss Norge har fått.

Alexander Sørloth - 8

Dette var kampen sin! Var nest siste norske spiller på 2-1-scoring til Haaland. 12 minutter seinere sørget han selv for 3-1. Fant et hull i forsvaret til Nord-Irland, etter perleinnlegg fra Aleesami. Scoring nummer to kom rett etter pause. Minner nå om en Bundesliga-spiller.

INNBYTTERE

Joshua King -

Fikk 19 minutter for Johansen. For kort tid til å få børskarakter.

Birger Meling -

Fikk 13 minutter for Aleesami. For kort tid til å få børskarakter.

Jonas Svensson -

Fikk 10 minutter for Elabdellaoui. For kort tid til å bli vurdert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer