Dansk avis:

- Festen er reddet

Den danske avisa B.T. melder at håndballfesten i desember er reddet etter et møte med myndighetene tirsdag. Nå er det bare ett hinder igjen før håndballjentene kan servere den vante advenststemninga.

KAN SNART JUBLE: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og de andre norske håndballjentene kan snart juble for at håndball-EM er reddet ifølge dasnke medier. Foto: Vidar Ruud / NTB
KAN SNART JUBLE: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og de andre norske håndballjentene kan snart juble for at håndball-EM er reddet ifølge dasnke medier. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Danske idrettspolitikere ble tirsdag ettermiddag innkalt til et hastemøte med kulturministeren Joy Mogensen. På agendaen var spørsmålet om Danmark kan arrangere håndball-EM på egen hånd.

Svaret?

En bred støtte til å gjennomføre hele mesterskapet på dansk parkett.

- Vår felles innstilling er at vi gjør hva vi kan for å få det til å fungere. Vi er trygge på at det kan la seg gjennomføre med tanke på smittevern, sier idrettspolitisk talsperson i partiet Sosialdemokratene, Malte Larsen til avisa B.T.

Avisa skriver at det på møtet ble slått fast at det fra politisk side ikke er noen som vil stå i veien for at Danmark arrangerer hele mesterskapet.

- Det er et sterkt signal, og jeg er stolt om det lykkes for Danmark å avholde EM. Det ligger det mye prestisje i, og det er et stort utstillingsvindu, sier idrettspolitisk talsperson i partiet Venstre, Stén Knuth.

- Avgjøres torsdag

Nå er det bare ett hinder igjen for mesterskapet. Om det danske coronautvalget setter ned foten på målstreken. Danske B.T. erfarer ifølge flere kilder med innsikt at avgjørelsen vil bli tatt på et møte torsdag.

Lederen av det danske håndballforbundet forklarte tirsdag at han er optimistisk med å få klarsignalet.

- Akkurat nå jobber vi døgnet rundt med å få alle ender til å møtes. Det er omfattende å etablere en såkalt rød sone og hygienekonsept. Det er mange ting. Vi hadde nok håpet at vi var lenger framme nå enn vi er, men vi skal nok få det til, sa Bertelsen.

MÅTTE LYVE: Camilla Herrem måtte lyve til en journalist for å holde graviditeten skjult under mesterskapet i 2017. Reporter/video: Marthe Ihle / Kristoffer Løkås Vis mer

- Avtale med NHF og EHF

Mandag sa Norge fra seg sin del av mesterskapet etter at man ikke kom fram til en enighet med de norske helsemyndighetene om unntak fra karantenebestemmelsene.

Da fikk Danmark spørsmålet om de kunne arrangere hele mesterskapet alene. Danskene var da klare på at de gjerne kunne arrangere EM om de fikk hjelp til å dekke ekstrakostnadene ved å ta over den norske delen.

Ifølge det danske forbundet er det snakk om et større millionbeløp, men tirsdag skal det norske, europeiske og danske forbundet blitt enige om en økonomisk avtale hvor Danmark ikke får noen ekstra utgifter.

- Vi har lagd en avtale med det europeiske og norske håndballforbundet om et grovt overslag. Det har vi gjort i løpet av helga, sa Bertelsen til danske TV 2 tirsdag.

- Det har vært en vanskelig jobb å få de endene til å møtes. Det lykkes i kveld og det har vi sendt videre. Jeg tror at den økonomiske siden skal gå i orden, men vi er ikke ferdige med det ennå, fortsatte Bertelsen.

Får støtte

Den delen av mesterskapet som skulle spilles i Trondheim ser ut til å bli flyttet til danske Kolding. Samtidig får det danske forbundet full støtte fra det europeiske håndballforbundet som er sterke i troen på at danskene vil løse oppgaven.

- Alle er klare over at dette er en enorm oppgave, og vi er heldige som har en rutinert arrangør som Danmark som er klare til å takle oppgaven, sier generalsekretær i EHF, Martin Hausleitner til danske TV 2.

- Men det er mange spørsmål som skal besvares. Omstendighetene tatt i betraktning tror vi på at en positiv avgjørelse er klar i slutten av uka, avslutter generalsekretæren.

EM kastes i gang 3. desember etter planen, mest sannsynlig i Kolding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer