FEIRET GULL - TAPTE KAMPEN: Legia Warszawa-trener Henning Berg likte ikke at laget hans tapte 1-2 på hjemmebane i dag, selv om seriegullet var sikret allerede før kampen. Foto: Bartlomiej Zborowski / EPA / NTB Scanpix
FEIRET GULL - TAPTE KAMPEN: Legia Warszawa-trener Henning Berg likte ikke at laget hans tapte 1-2 på hjemmebane i dag, selv om seriegullet var sikret allerede før kampen. Foto: Bartlomiej Zborowski / EPA / NTB ScanpixVis mer

Festen stoppet for Berg

Tapte på hjemmebane.

Henning Berg fikk gullfeiringen og seiersrekken ødelagt i ettermiddag. Legia Warszawa tapte 1-2 hjemme mot Ruch Chorzów.

Den dresskledde norske treneren manet sitt lag framover i sluttminuttene, men det ble med en redusering.

Nesten 30.000 fans sang og jublet seg likevel gjennom kampen. Det endte slik det ikke skulle på det som var planlagt å være klubbens feiring.

Dermed fikk Berg sitt første nederlag i jobben, og det kom i det 13. forsøket.

Norsk konkurranse Seriemesterskapet, det ellevte i rekken, ble sikret ettermiddagen før da opponent Lech Poznan feilet i en 0-0-kamp.

Nå er forventningene store til at Berg skal lede Legia til suksess også utenfor Polens grenser. Kvalifisering til mesterligaen venter utpå sommeren.

Berg fikk jobben i Legia etter at Ole Gunnar Solskjærs navn hadde svirret friskt på ryktebørsen i Polen i desember.

Solskjær endte i Cardiff og dundret rett ned fra Premier League.

I dag kunne Legia ha vunnet for niende gang på rad. Det ville i så fall vært tangering av den polske rekorden.

«Finale» Legia har et hektisk avslutningsprogram med ligakamp både onsdag og søndag.

Erkerival Lech Poznan er motstander i siste omgang søndag. Det skjer på Legias hjemmebane. Selv om seriegullet er i boks, vil det være en kamp full av prestisje. Det anses som en form for cupfinale gitt den eksplosive stemningen mellom tilhengerne.

Berg er den fjerde trenernordmannen med tittel utenfor Norge.

Tidligere har Trond Sollied (Belgia og Hellas), Åge Hareide (Danmark og Sverige) og Ståle Solbakken (Danmark) lyktes med å vinne seriemesterskap.

Bergs kontrakt løper til sommeren 2016. Samme år fyller Legia Warszawa 100 år.

(NTB)