«Player of the Year»-galla

Festet med kona - ga klar beskjed

- Manchester United kommer alltid tilbake, sier Ole Gunnar Solskjær.

KLEDD FOR FEST: Ole Gunnar Solskjær kom på gallaen med kona Silje. Foto: NTB scanpix
KLEDD FOR FEST: Ole Gunnar Solskjær kom på gallaen med kona Silje. Foto: NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær (46) kom med kona Silje da Manchester United hadde sin årlige «Player of the Year»-galla torsdag kveld. Luke Shaw (23) ble kveldens store mann med to priser. Både spillerne og fansen kåret venstrebacken til «Årets spiller».

For Solskjær var det første gang han var på gallaen som United-manager. Han gjorde intervjuer både fra scenen og med Uniteds egen TV-kanal.

- Å trene disse spillerne hver dag er en drøm. Jeg trodde aldri jeg skulle stå her som United-manager. Men når du starter som manager, ønsker du å bli så god som mulig, sa Solskjær.

STOR KVELD: Luke Shaw, her med sin bedre halvdel. Foto: NTB scanpix
STOR KVELD: Luke Shaw, her med sin bedre halvdel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter en variabel sesong hadde han en klar beskjed til fansen:

- Det har vært en sesong med opp- og nedturer. Vi vinner ikke trofeer hvert år. Men vi skal sørge for at vi kommer tilbake neste år. Denne klubben kommer alltid tilbake.

Fornøyd Shaw

Nordmannen liker helst å snakke om laget. Men i går kveld var det fokus på de individuelle prestasjonene. Og Shaw var over seg:

- Det betyr spesielt mye når lagkameratene synes du er best. De støtter deg alltid, selv når andre ikke gjør det. Takk til alle som stemte på meg, sa han.

23-åringen vant prisen som «Årets spiller» fra fansen foran Victor Lindelöf og Paul Pogba.

Blant andre priser som ble delt ut var disse:

  • Årets kvinnelige spiller: Katie Zelem.
  • Årets mål: Andreas Pereira (hjemme mot Southampton).
  • Årets reservelagsspiller: Tahith Chong.
  • Årets ungdomsspiller: Mason Greenwood.

Fra scenen kom Solskjær inn på hva som er Uniteds identitet:

HELENGELSK: Mens United feiret seg selv, ble det klart at fire engelske lag spiller finalene i Champions League og Europa League. Liverpool mot Tottenham - og Arsenal mot Chelsea.
HELENGELSK: Mens United feiret seg selv, ble det klart at fire engelske lag spiller finalene i Champions League og Europa League. Liverpool mot Tottenham - og Arsenal mot Chelsea. Vis mer

- Vi har snakket om det tidligere. Du vil at spillerne skal hygge seg og spille uten frykt. Unge spillere skal komme opp. Hardt arbeid, sa Solskjær.

Han legger ikke skjul på at han har en stor oppgave foran seg. Én kamp gjenstår i Premier League - hjemme mot Cardiff - og United ligger på sjetteplass.

- Det er en stor utfordring, sier Solskjær.

- Ansvaret er stort. Denne klubben er stor. Media kommer med kritikk så snart de får sjansen. Vi har vært gjennom en tøff periode. Men vi skal komme tilbake som lag. Vi skal rekruttere smart og få opp unge spillere, erklærer nordmannen.

Svimlende summer

Ifølge Manchester Evening News har United brukt 686,7 millioner pund på 26 spillere siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Det er over 7,8 milliarder norske kroner.

Det er knyttet stor spenning til hvilke spillere som går inn og ut av Old Trafford denne sommeren.