Festforestilling i det som kan ha vært Høgmos siste kamp i Djurgården

Møtte AIK til et fyrverkeri av et Stockholmsderby.

• Djurgården-AIK 2-2 (2-2)

(Dagbladet): I kveld ledet Per Mathias Høgmo Djurgården i det som til nå er hans største kamp. Storderbyet mot AIK.

Dette var en kamp som det var knyttet mye spenning til på mange måter. Djurgården har gitt Høgmo frist til tirsdag på å bestemme seg for om han vil fortsette som trener for klubben. Mange spekulerer i om grunnen til at han ikke har truffet en avgjørelse, er at han venter på landslagsjobben her hjemme i Norge.

I tillegg var Stocholms-politiet i aller høyeste beredskap før kampen. Så på alvor tok de sikkerheten at kampen ble et kvarter forsinket for at alle supporterne skulle få tid til å komme seg igjennom alle sikkerhetssjekkene på vei inn på stadion.

Kampen kom til slutt igang, og det ble en fantastisk forestilling på et fulsatt Tele2 Arena. To mål til begge lag, og en fantastisk ramme rundt det hele, ble beholdningen. Høgmo selv var godt fornøyd etter kampen.

- Det er en fantastisk fotball kamp. Fantastisk ramme, fire mål, og vi hadde sjanser til å avgjøre det. Vi har stabilisert oss på et veldig høyt nivå, her var det mye å glede seg over, sa han til Cmore.

- Det kommer til å høres Før kampen ble det spekulert i om hjemmelagets supportere ville gjøre et nummer ut av ønsket om å ha Høgmo værende i klubben.

Lederen for klubbens supportergruppering «Jarnkaminerna», Dan Blomberg, sa til Dagbladet før kamp at han ikke ville avsløre noen eventuelle planer.

- Men jeg, og i prinsippet alle Djurgårdssupportere, vi ha Høgmo i klubben. Går derbykampen bra i kveld kommer det til å høres på tribunene, sa han.

STEMNING: Det var bokstavlig talt full fyr da Djurgården og Per Mathias Høgmo tok imot AIK i Tele2 Arena i kveld. Foto: Cmore
STEMNING: Det var bokstavlig talt full fyr da Djurgården og Per Mathias Høgmo tok imot AIK i Tele2 Arena i kveld. Foto: Cmore Vis mer

Og tilskuerne til begge lag gjorde seg godt hørt og sett allerede før avspark. AIK-gjengen i bortesvingen fyrte opp sine bluss først, tett  fulgt av Djurgården i motsatt sving.

Høgmo kjente også på stemningen da han snakket med Cmore rett før avspark.

- Bedre enn dette kan det ikke bli. Dette tenner virkelig et fotballhjerte, sa han.

Et fyrverkeri av en kamp Og Høgmo skulle få mer å tenne på allerede etter fem minutter.

På kampens første hjørnespark steg 35 år gamle Andreas Johansson til vers og headet hjemmelaget i føringen. Den tidligere AIK-spilleren ga med det Høgmo den beste tenkelige starten på kampen, og et fullsatt Tele2 Arena nærmest eksploderte.

Men det skulle ikke vare lenge. Nøyaktig fem minutter senere var det balanse i regnskapet, og mannen som fikk bortesvingen til å fyre opp ytterligere noen bluss var Nabil Bahoui. Kampen levde i aller høyeste grad opp til rammen så langt.

Etter dette roet kampen seg noe, men etter 25 minutter gikk desibelnivået i bortesvingen igjen til himmels.

Henok Goitom møtte et innlegg fra høyrekanten, og med en lekker hælflikk sendte han ballen i mål bak en sjanseløs Kenneth Høie. AIK hadde snudd kampen.

Men heller ikke denne gangen skulle det holde. Med sju minutter igjen av den første omgangen ble Amadou Jawo spilt igjennom, og han gjorde ingen feil da han løftet ballen over en utrusende Kenny Stamatopoulos og inn i det tomme målet. 2-2.

GJESTER: AIK-supporterne holdt ikke igjen på spesialeffektene når de fyrte opp før kampen. Foto: Cmore
GJESTER: AIK-supporterne holdt ikke igjen på spesialeffektene når de fyrte opp før kampen. Foto: Cmore Vis mer

- Jeg ville egentlig slå en tunnell, men det var den eneste måten jeg kunne gjøre det på da han kom ut, og det funket jo - den gikk inn, sa han til Cmore i pausen.

Jevnt og tett Den andre omgangen begynte på samme måte som den første. I alle fall på tribunene. Gjestenes tilhengere fyrte opp en ny runde med fyrverkeri, og pausen ble fem minutter lengre enn planlagt.

De store sjansene uteble derimot, men rett før timen var spilt kunne Godsway Donyoh sendt hjemmelaget tilbake i ledelsen. Dessverre for Høgmos gutter sto stolpen i veien.

I andre enden av banen hadde Kennedy Igboananike en gyllen mulighet til å sendte vertene til himmels, men skuddet til nigerianeren gikk i nettveggen.

Ti minutter før full tid var Djurgården igjen på farten, men innbytter Haris Radetinacs avslutning ble avverget av en god Stamatopoulos. Kun tre minutter senere prøvde Godsway seg med venstrefoten, men denne gangen snek ballen seg like over.

Men Djurgården ville ikke være noe dårligere, og Høye måtte finne frem en redning fra øverste hylle da Bahoui klinte til fra 20 meter.

Flere mål ble det ikke i Stockholm i kveld, men etter en slik kamp, fortjente ingen av lagene å tape. Det kan ha vært Høgmos siste kamp som Djurgården-sjef, og skulle så være tilfellet var det en fin måte å avslutte Sverige-eventyret på.

VERTER: Hjemmelagets supportere tok det noe roligere, men det var ingenting å si på stemningen i Stockholm i kveld. Foto: Cmore
VERTER: Hjemmelagets supportere tok det noe roligere, men det var ingenting å si på stemningen i Stockholm i kveld. Foto: Cmore Vis mer