Festfotball av Arsenal

Sølvfavoritt Arsenal vant hele 4-0 mot et Manchester City som synes fortapt med tanke på spill i Premier League neste sesong. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Weaver vrakes mot Arsenal

Arsenal spilte på hele sitt register de første 32 minuttene på Main Road i kveld. Allerede etter 8 minutter sto det 2-0 til Gunners etter mål av svenske Fredrik Ljungberg og franske Sylvain Wiltord. Da samme Ljungberg, på fremspill av Kanu, økte til 3-0 etter drøye kvarteret var kampen i realiteten avgjort.

Det skjønte også hjemmepublikummet som begynte å forlate stadion i samme sekund som den svenske halvpunkeren satte ballen i nettet.

Det kunne imidlertid ha gått ennå værre for hjemmelaget. Ved siden av Kanus scoring etter 35 minutter hadde Arsenal også flere andre feite tilbud. Den største fallt til Ljungberg som bare var en god Carlo Nash-redding unna sitt først hattrick i Premier Leauge.

Alf Inge Håland var eneste nordmann på banen, og City-kapteinen burde ha pyntet på resultatet da han headet utenfor etter corner. Det var Citys eneste store sjanse i kampen.

Arsenal ligger nå sju poeng foran Ipswich på tredjeplass og mye tyder på at London-laget nok en gang kan innkassere sølvmedaljene. For City skal det et mirakel til om plassen i toppserien skal berges. Laget ligger nå fem poeng bak sikker plass, med to kamper mer spilt enn de hardeste konkurrentene.

STATISTER: Ljungberg scorer sitt første for dagen. City-spillerne blir stående å se på.
STERK: Kanu var en konstant trussel mot City-forsvaret.