JUBEL:  Olivier Giroud (t.v) og Karim Benzema feirer ett av Frankrikes mål. Foto: AP Photo/David Vincent
JUBEL: Olivier Giroud (t.v) og Karim Benzema feirer ett av Frankrikes mål. Foto: AP Photo/David VincentVis mer

Festfotball av Frankrike som knuste Sveits i VMs mest målrike kamp

Benzema snytt for kunstscoring.

Sveits - Frankrike 2-5 (0-3)

(Dagbladet): Frankrike valset over Honduras i sin første kamp. Mot Sveits viste Didier Deschamps' mannskap at det ikke bare var et skremmeskudd.

- Dette var en veldig bra kamp, der vi gjorde mye riktig. Vi var effektive, men fem mål mot et sterkt Sveits og seks poeng etter to kamper er så godt som perfekt, sa Frankrikes trener Didier Deschamps.

For det var vondt å være sveitsisk i Salvador fredag kveld. Det fikk virkelig forsvarskjempen Steve von Bergen merke. Et høyt spark fra Arsenal-stjerna Olivier Giroud sendte han av banen. Inn kom Phillip Senderos, og det sveitiske forsvaret skulle tidlig få problemer uten von Bergen.

Knuste to mann På et hjørnespark knuste Olivier Giroud to sveitsere i lufta og stanget inn ledermålet. Spissen som var benket i den første kampen viste seg dermed tidlig verdig en plass i startoppstillingen.

Ett minutt og seks sekunder senere var ledelsen doblet. En grusom pasning av Velon Behrami ble snappet opp av Karim Benzema. Han satte opp Blaise Matuidi som satte ballen i mål ved den nærmeste stolpen.

Sveits fikk hevet spillet utover omgangen og tvang Frankrike-målvakt Hugo Lloris ut i full strekk ved et par anledninger.

Men de største sjansene var franske, takket være Sveits-stopper Johan Djourou. Sveitseren felte Karim Benzema, og dommeren pekte på straffemerket. Benzema tok selv straffen. Den reddet Diego Benaglio. Returen satte Yohan Cabaye i treverket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Perfekt kontring Så, med fem minutter igjen av den 1. omgangen, skulle publikum få servert en kontring i ypperste verdensklasse. Olivier Giroud var i egen 16-meter på et hjørnespark og headet ut corneren. Så satte han fart. Og ballen fikk han. På bakre stolpe ventet Mathieu Valbuena, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Etter en drøy time forlot Giroud banen til fordel for Paul Pogba. Det ga Karim Benzema muligheten til å spille midtspiss. Og på pasning fra nettopp Pogba satte Benzema inn sitt tredje VM-mål i Brasil.

Og det var ingenting Sveits klarte å gjøre for å stoppe franskmennene. Karim Benzema noterte seg for sin andre målgivende i kampen da han serverte Moussa Sissoko, som bredsidet ballen inn i nettmaskene.

Sveits fikk nesten ikke låne ballen i Salvador, før de fikk et frispark. Da bestemte Blerim Dzemaili seg for å kline til. Og sveitseren fant et hull i den franske muren. Det var VMs første mål fra direkte frispark.

De rødkledde fikk enda en redusering på tampen. Og det var en vakker scoring. På helvolley klinte Granit Xhaka til. Ballen føyk forbi en sjanseløs Hugo Lloris.

På tampen ble Karim Benzema snytt for en scoring. Han skrudde ballen perfekt opp i krysset, men idet han skjøt blåste den nederlandske dommeren av kampen.