Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Festfotball av United

- Maktdemonstrasjon, mener Tjærnås.

NY KANON: Darron Gibson har hatt en fenomenal uke i United-drakta. Tirsdag prikket han to langskudd i ligacupen mot Tottenham. I dag knuste han et langskudd forbi West Ham-keeper Robert Green. Foto: REUTERS/Andrew Winning
NY KANON: Darron Gibson har hatt en fenomenal uke i United-drakta. Tirsdag prikket han to langskudd i ligacupen mot Tottenham. I dag knuste han et langskudd forbi West Ham-keeper Robert Green. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

|||West Ham - Manchester United 0-4

(Dagbladet) Med Darren Fletcher på høyreback, Michael Carrick som midtstopper og unge Darron Gibson på sentral midtbane virket Manchester United en smule sårbare mot West Ham.

Men om laget så svekket ut på papiret, var de ikke det i praksis. For etter en relativt sjansefattig og jevnspilt førsteomgang, vartet  United opp med noe i nærheten av årsbeste etter pause.

Med tre mål av høy klasse ble 0-1 til 0-4 i løpet av 11 magiske minutter. Og det sir Alex Ferguson fryktet skulle bli en tøff bortekamp mot et West Ham-lag i dyp poengnød, ble i stedet en billig reise til tre poeng.

Dermed legger United et visst press på Chelsea foran deres bortemøte med Manchester City seinere i kveld.

Sjansefattig før pause

Fergusons menn sleit lenge med å skape sjanser på Upton Park, og West Ham-keeper Robert Green ble egentlig ikke satt på de store prøvene før på overtid av 1. omgang.

Da måtte han til gjengjeld resignere.

Mannen Roar Stokke ynder å kalle evigunge Paul Scholes brystet seg forbi en motspiller på 18 meter, lot ballen sprette en gang og traff meget godt med venstrebeinet.

Green fikk en hanske på ballen, men greide ikke å stanse skuddet.

Dermed kunne United gå til pause med 1-0 og en viss ro. Og de siste 45 minuttene ble en oppvisning av de sortkledde.

Gibson-kanon

Darron Gibson viste så seint som i midtuka at han er en solid måltrussel fra midtbaneposisjon. I dag gikk skuddene hans i hytt og pine i 1. omgang, men det spilte liten rolle da han dunket inn en kanon fra 20 meter en halvtime før slutt.

At iren har spisskompetanse i form av langskudd og scoringer er det liten tvil om, og kanskje har han vist tilstrekkelig den siste uka til at Ferguson våger å bruke ham oftere.

Etter 71 minutter var det duket for klikk-klakk-fotball, da ballen gikk hurtig mellom Giggs, Rooney og Anderson, før Valencia nærmest kunne spasere ballen i mål på bakre stolpe.

Minuttet etter var det samme oppskrift: Denne gangen var Valencia tilrettelegger, og Rooneys mål var egentlig ferdigscoret.

Etter dette virket United fornøyde og tok foten av gasspedalen, og West Ham kunne og burde redusert.

Like fullt var det en bullsolid forestilling av United - som ikke har tenkt å gi Chelsea ligagullet uten en skikkelig fight.

- United har nesten ikke forsvarsspillere tilgjengelige, og likevel vinner de 4-0. Det er en demonstrasjon av makt, mente Lars Tjærnås i Canal +-studio.

KAN FORTSATT: Paul Scholes har ikke glemt gamle kunster, og sendte United i ledelsen med en fin halvvolley - med feil fot. Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza
KAN FORTSATT: Paul Scholes har ikke glemt gamle kunster, og sendte United i ledelsen med en fin halvvolley - med feil fot. Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media