Festfotball og femmålsseier for Barca

Lekte seg med Basel.

Barcelona var i en klasse for seg og knuste Basel 5-0 på bortebane i Champions League onsdag. Spanjolene avgjorde på 22 minutter i første omgang.

Dagen etter at mesterligalagene bød på målfest med 36 mål på åtte kamper, var Barcelona alene om å sprudle framover. Onsdagens kamper ga bare 17 scoringer, og Barcelona var alene om å score flere enn to ganger.

Lionel Messi ga gjestene en strålende start med sin scoring allerede etter fire minutters spill. Sergi Busquets doblet 11 minutter senere, og da 18-åringen Bojan Krkic gjorde 3-0 etter 22 minutter var i realiteten kampen avgjort.

Krkic og Xavi Hernandez økte til 5-0 i løpet av de første tre minuttene av annen omgang, og dermed kunne Barca-spillerne gå av banen med sin tredje strake seier i mesterligaen denne sesongen.

Kampen gikk i småregn på en våt og glatt bane, og i tillegg regnet det med Barcelona-sjanser mot Basel-målet.
Enveiskjøring
Det var enveiskjøring fra første stund. Bare en sjelden gang slapp sveitserne til i angrep, og laget klarte ikke å spille seg fram til en eneste skikkelig målsjanse.

Barcelona, derimot, hadde sjanser i fleng. Basel-keeper Franco Costanzo hadde et par flotte redninger i første omgang etter skudd fra Hernandez og Dani Alves. Da hadde også Krkic et skudd like utenfor og ett så vidt over.

Barcelona slapp også til Thierry Henry mot slutten av kampen i et håp om at den franske storscoreren skulle klare å pynte ytterligere på resultatet, men kampen ebbet ut med 5-0, og Henry kom ikke på scoringslisten.

Barca topper gruppe C med full pott og ni poeng etter de tre første kampene. Basel ligger på sisteplass uten poeng, og om 14 dager møtes de to lagene igjen.

Sporting Lisboa har 2.-plassen med seks poeng etter at Liedson scoret kampens eneste mål borte mot Sjakhtar Donetsk.

(NTB)

LEKESTUE: Bojan og resten av Barcelona-gutta herjet med Basel. Foto: AFP
LEKESTUE: Bojan og resten av Barcelona-gutta herjet med Basel. Foto: AFP Vis mer
Festfotball og femmålsseier for Barca