Festfotball og målfest

Brasil og Costa Rica skapte sjanser i fleng, og scoret til slutt syv mål i VMs nest mest målrike kamp. Kampen minutt for minutt.

Costa Rica hadde en oppgave i kampen mot Brasil: Få med seg et poeng og sikre avansement til cuprunden.

Det holdt i nesten 10 minutter da Ronaldo dukket opp på Juniors innlegg og satte ballen i mål via et costaricansk bein.

Men målet blir han ikke kreditert for, Fifa mener nemlig det var selvmål.

Da Fenomenet tok ned ballen på femmeteren tre minutter etterpå og satte inn mål nummer to for Brasil var veien lang å gå for Costa Rica.

Men festfotballen fortsatte på Suwon stadion i Sør-Korea, og begge lagene bidro. Costa Rica hadde flere feite tilbud, men maktet ikke å treffe målet.

Det gjorde Edmilson! Junior la inn fra venstre igjen, ballen gikk via et costaricansk bein, opp i lufta, og der dukket venstrebacken opp og brasset inn 3-0. Et av de peneste målene så langt i VM.

Men det gikk bare to minutter før Paulo Wanchope ga Costa Rica håp. Marcos bokset en corner ut til midtbanen, men en costaricaner fyrte av et langskudd. Det var det ikke særlig krutt i, men ballen havnet hos Wanchope som spilte vegg med Wright på Brasils sekstenmeter. Alene med keeper avsluttet Wanchope. Ballen var på vei mot Marcos, men en skliende Lucio var uheldig og flikket ballen forbi keeperen. 3-1, og fortsatt et lite håp for Costa Rica.

Andre omgang begynte slik den første sluttet. Angrep etter angrep ble rullet opp, og spillet bølget fram og tilbake. men det var Costa Rica som så vassest ut. Og det var ikke ufortjent da Ronald Gomez stupte inn innbytter Bryces innlegg. Og der og da var Costa Rica med i sluttspillet igjen på flere scorede mål enn Tyrkia.

Så fant brasilianerne ut at de skulle sette litt fart på beina igjen, og Junior startet showet på venstrekanten.

Først fant han Ronaldo foran mål med en krempasning, men costaricanerne kjempet ballen til corner.

Minuttet senere var det derimot ingen som kunne hindre Rivaldo å sette inn 4-2 målet. Junior dro opp langs venstrekanten igjen og fant Rivaldo foran mål. Han kunne bare bredside ballen inn til side for keeper Lonnis.

To minutter senere var det Juniors tur til å score. Et nydelig gjennomspill, et like nydelig medtak, og vips var Costa Rica sjekket ut av hotellet og på vei hjem.

Det hjalp ikke engang at de la om til to bak mot slutten av kampen. Tyrkia gjorde jobben mot Kina, og fikk den nødvendige hjelpen av Brasil.

Det skulle egentlig bare mangle etter den skandaløse dommeravgjørelsen som ga Brasil seieren mot Tyrkia!

1-0: Ronaldo jobber inn Brasils første mål, men blir ikke kreditert scoringen.
PRAKTMÅL: Edmilson brasser inn 3-0 målet mot Costa Rica.