- Festfotball, rett og slett

Odd herjet med Aalesund, men fikk dårlig betalt.

• Odd - Aalesund 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Jone Samuelsen startet dagen med å bli tatt ut i landslagstroppen som skal møte Frankrike og Russland senere denne måneden, og det må ha vært en solid vitamininnsprøyting før kveldens hjemmekamp mot Aalesund.

Før halvtimen var gått hadde Samuelsen scoret to mål som begge var tatt ut av den aller øverste skuffen.

- Det er ikke så ofte jeg scorer ett, så når jeg scorer to er det ytterst unormalt, sier Samuelsen til C More etter kampen.

1-0 kom på aller enkleste vis. Steffen Hagen slo en sekstimeterspasning som Samuelsen tok ned på kattemykt vis inni Aalesunds sekstenmeter. Så dro han bort midtstopperen med et lite retningsskifte umiddelbart etter nedtaket, og befant seg helt alene med Sten Grytebust på knappe ti meter.

Samuelsen sendte ballen enkelt i nærmeste hjørne.

Storform
2-0 var også av den lekre sorten. Samuelsen førte ballen fra midten før han dro til fra drøyt tjue meter. Skuddet satt perfekt i lengste hjørne, selv om solide Grytebust nok kommer til å mene han både burde og kunne reddet skuddet fra Samuelsen.

Og bortsett fra en halvsjanse signert veteranen Tor Hogne Aarøy allerede etter fire minutter var ikke Aalesund å se med ballen på Skagerak Arena de første 45 minuttene.

- Festfotball, rett og slett, slo Odd-trener Dag Eiliv Fagermo fast i pausen.

Oransjetrøyene var rett og slett fryktelig dårlige og heldige som bare lå under med to til pause.

- Det går ikke an å spille en bedre førsteomgang enn det vi gjorde nå, men det går an å score på flere av sjansene vi skaper, sa Odds Steffen Hagen til C More på vei inn til pausepraten.

Tidlig redusering
I den praten advarte Fagermo Odd-spillerne mot å slippe seg nedpå etter overkjøringa, mens Aafk-sjef Jan Jönsson ville ha sine menn høyere i banen.

De rutinerte trenerne visste selvfølgelig hva som skulle til hos begge lag.

Vi kan hente fram de mest slitne klisjeene om farlige ledelser til pause, men divisjons- klasse- og målforskjellen i førsteomgang tilsa ikke at Aalesund skulle få ferten av noe  som helst i kveld.

Men så er det vel en grunn til at klisjéer blir akkurat det.

Bare tre minutter inn i omgangen reduserte Aalesund på en corner etter at de hadde fått flyttet flere oransje trøyer opp i banen helt fra fløyta blåste andreomgang i gang.

Andre Hansen bommet på innlegget fra corneren, og Tollås Nation scoret enkelt etter at ballen landet foran beina hans på tre meters hold.

Fortjent seier
Dermed var det kamp igjen i Skien.

- Det er det målet. Kommer ikke det i løpet av de første ti minuttene av andreomgang skal vi ha kontroll på denne kampen. Men vi må drepe den med å sette 3-1 også, sier Fagermo.

Likevel var det Odd som var det beste laget også i andre omgang. Sten Grytebust fortsatte å redde det som kom, og det han ikke hadde kontroll på smøg seg utenfor stengene.

Aalesund hadde likevel sjansen til å stjele med seg poeng. Andre Hansen reddet både frispark og skuddforsøk fra Aalesund, og Demar Phillips var offside da han satte ballen i mål fem minutter før slutt.

- Det var stor forskjell på de to omgangene, sier Fagermo, som skrek seg hes fra benken i løpet av de siste 45 minuttene.

Men selv om Aalesund nok føler de kunne fått med seg et poeng fra Skien var det ingen tvil om at de tre poengene Odd tok med seg var mer enn velfortjente.

Og bare for å sette et verdig punktum for sin egen store kveld, ryddet også Jone Samuelsen opp i eget forsvar tre minutter på overtid, da Aalesund så ut til å kunne skape en siste stor målsjanse i Skien.