Arsenal slo ut Slavia Praha av Europa League:

Festfotball uten Ødegaard: - Rart

Arsenal er videre til semifinale i Europa League, men Martin Ødegaard (22) glimrer med sitt fravær. Isteden herjet erstatteren Emile Smith-Rowe (20).

Arsenal's Martin Odegaard during the Premier League match at Turf Moor, Burnley. Picture date: Saturday March 6, 2021.
Arsenal's Martin Odegaard during the Premier League match at Turf Moor, Burnley. Picture date: Saturday March 6, 2021. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slavia Praha - Arsenal 0-4 (1-4 sammenlagt)

Ødegaard har ikke spilt for Arsenal siden laget tapte på Anfield for snart to uker siden. En ankelskade han pådro seg i landskamp for Norge i mars skal være det som plager ham.

- Det er rart at han dro med seg den skaden fra landslaget, og spilte flere kamper med den. Som gjør at han nå må ta en pause, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio før Arsenals kamp.

Ødegaard har vært forfulgt av skader det siste året, og mistet flere kamper både for Real Sociedad og Real Madrid på grunn av forskjellige skader.

Arsenal-manager Mikel Arteta uttalte før møtet med Slavia Praha at Ødegaard var usikker til kampen. Det samme sa spanjolen om kaptein Pierre-Emerick Aubameyang.

Aubameyang delte rett før kampstart torsdag selv nyheten om at han er innlagt på sykehus med malariasmitte.

PARODI: @tynnetrevis med ny Martin Ødegaard-parodi. Video: @tynnetrevis / Rødt Kort. Vis mer

På banen hadde Arsenal et tøft utgangspunkt etter å ha spilt 1-1 hjemme mot Slavia Praha.

Men Ødegaard-erstatter Emile Smith-Rowe var i storform. Unggutten serverte Nicolas Pépé til 1-0 med en lekker tunnelpasning.

2-0 fikset Alexandre Lacazette fra straffemerket, før Smith-Rowe igjen var involvert i scoringen til Bukayo Saka som satte inn 3-0 etter bare 25 minutter. Etter pause la Lacazette på til 4-0, og semifinaleplassen var aldri truet.

Der venter Villarreal. Mens i den andre semifinalen er det Ole Gunnar Solskjærs Manchester United som møter Roma.

Å vinne Europa League er Arsenals største sjanse for å sikre spill i Champions League neste sesong. I Premier League ligger de på 9. plass. 10 poeng bak West Ham på 4. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer