Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Festina-ledere i varetekt

PARIS (Dagbladet): I går kveld ble Festina-lagets direktør Bruno Roussel tatt inn til politiavhør i forbindelse med dopingskandalen som ble avdekket sist uke. Seinere ransaket politiet Festina-lagets hotell uten å gi noen forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Roussel, Festina-lege Eric Rijckaert og et tredje uidentifisert medlem av laget ble tatt inn av politiet i Cholet rett etter målpassering i fjerde etappe av Tour de France.

Ifølge fransk lov kan de holdes i varetekt i 48 timer.

Det er ennå ikke avgjort om laget skal utelukkes fra Tour de France. Det forventes nesten at Festina trekker seg av seg selv, trass i at en av rittets store favoritter, Richard Virenque, da blir utelukket.

Avdekkingen av Festina-massørens smugling av dopingpreparater har løsnet på flere tungebånd. Ifølge Gérald Grémion, sveitsisk sportslege, er 99 prosent av rytterne dopet.

- I alt 4-500 ryttere ødelegger seg selv med dopingmidler. De kan ikke gjøre noe annet. Nivået i rittene er for høyt, sier Grémion til avisa France Soir. Han er så kvalm av hele systemet at han er glad for endelig å kunne snakke ut om forholdene.

- De som doper seg er dødstruet, sier Grémion.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!