Manchester United - Leeds United:

Festkveld for norske Isak (18)

Isak Hansen-Aarøen gjorde seg bemerket på Ullevaal, da Manchester United vant 2-0 over Leeds United. Etterpå ville United skjerme unggutten.

AVGJØRENDE: Isak Hansen-Aarøen vartet opp med lekkert spill i årets første treningskamp. Foto: Frederik Ringnes / NTB.
AVGJØRENDE: Isak Hansen-Aarøen vartet opp med lekkert spill i årets første treningskamp. Foto: Frederik Ringnes / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Over to timer før kamp var området rundt Ullevaal fylt opp med håpefulle fans som ventet på å få et glimt av sine store helter. Man kunne nærmest kjenne at forventningene bygget seg opp.

De røde United-draktene var tungt representert, men man kunne også se en god del Leeds-drakter som prydet de røde og blå setene på Ullevaal.

Mount og nordmenn fra start

United inkluderte flere stjerner fra start, blant annet nysigneringen Mason Mount. Engelskmannen rakk akkurat å gjennomføre sin første treningsuke sammen med laget før han ble kastet inn i startelleveren av Erik ten Hag. Her fikk 24-åringen besøk av flere stjernespillere, som verdensmestrene Raphaël Varane og Lisandro Martínez og Jadon Sancho.

Leeds på sin side hadde med to nordmenn fra start: Kristoffer Klaesson som burvokter, mens unggutten Leo Hjelde bekledde venstrebacken for de hvitkledde.

MASON MOUNT: Engelskmannen spilte sin aller første kamp for United på norsk jord, men maktet ikke å score på norske Kristoffer Klaesson. Foto: Frederik Ringnes / NTB.
MASON MOUNT: Engelskmannen spilte sin aller første kamp for United på norsk jord, men maktet ikke å score på norske Kristoffer Klaesson. Foto: Frederik Ringnes / NTB. Vis mer

Kampen

Kampen bar preg av at det var første treningskamp for begge lag, men likevel så må det sies at det var United som styrte det meste som skjedde på Ullevaal.

Rødtrøyene startet aggressivt og kom også til de største sjansene. I begivenhetenes sentrum sto nysigneringen Mason Mount. Engelskmannen var svært sentral i det meste United skapte offensivt og han kunne allerede etter 11. minutter sendt United i ledelsen. 24-åringen brøt høyt i banen og forsøkte en chip fra langt hold, men ballen snek seg over tverrliggeren.

Selv om United dominerte ballinnehavet i første omgang og produserte flest sjanser, var ikke Leeds ufarlige på kontringer og skapte flere gode sjanser. Likevel sto det målløst til pause.

Som forventet ble det gjort en rekke bytter i pausen. United byttet hele laget sitt, mens Leeds beholdt en spiller på banen. «The Peacocks» sendte to nordmenn av banen, sendte United sitt norske bidrag ut på banen, nemlig Isak Hansen-Aaroen.

I FARTA: Isak Hansen-Aaroen spilte 45 minutter i årets første treningskamp. Foto: Frederik Ringnes / NTB
I FARTA: Isak Hansen-Aaroen spilte 45 minutter i årets første treningskamp. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

Nordmannen brukte ikke lang tid på markere seg og etter 22. minutter på banen fant han på elegant vis Noam Emeran som bredsidet ballen i nettet for rødtrøyene.

- En fantastisk assist! Vi har snakket om kreativiteten og de kvikke føttene hans, sier Viaplays ekspert Tor-Ole Skullerud om nordmannen.

- Det er herlig å se unge spillere med selvtillit, legger han til.

Kommentator Roar Stokke trekker på sin side paralleller til Martin Ødegaard om måten Hansen-Aarøen spilte gjennom Emeran på.

MÅL!: United jubler for 1-0 både på og utenfor banen. Foto: NTB
MÅL!: United jubler for 1-0 både på og utenfor banen. Foto: NTB Vis mer

Leeds var slett ikke ufarlige i andre omgang og spilte seg fram til flere brukbare sjanser, men ingen store nok til å klare å overliste Matej Kovar i United-buret.

De røde djevlene nøyde seg ikke med den ene scoringen, og etter 80 minutters spill var det målscoreren Emeran som vakkert slo inn til Joe Hugill. Mannen som har bøttet inn mål for United sine ungdomslag, gjorde ingen feil og satte ballen kontant i nettet.

Dermed var det unggutta som reddet kvelden for Erik ten Hag og resten av de frammøtte United-supporterne på Ullevaal.

Også på sosiale medier strømmer det inn med begeistrede karakteristikker av norske Hansen-Aarøen.

- Isak Hansen-Aaroen, remember the name, skriver fansiden Cantona's Collar på Twitter. Flere tusen har likt og delt tweeten allerede.

Mount: - Fantastisk

Manager Erik ten Hag skrøt også av nordmannen.

- Han må øve, lære og utvikle seg som de andre unggutta - for å kunne ta det neste steget. Så får vi se om det blir i United i år eller om det blir via et utlån til en annen klubb. Det er ikke tatt avgjørelser på det. Nå har han vært hos oss i en uke. Vi har allerede sett hva han er kapabel til, som den nydelige pasningen til den første scoringen i dag, sier han til Viaplay - og legger til:

- Det var to gode omganger av oss, men vi trenger mer tid på å bli mer samspilte med de nye.

Også til Dagbladet uttaler Hag at han var godt fornøyd med det han så av nordmannen, som med sin unge alder allerede imponerer. Media fikk dessverre ikke snakke med Isak Hansen-Aarøen selv, der klubbledelsen mente han var for ung, og ville skjerme ham. Det fikk Viaplay beskjed om.

Klubbens nye stjerne sa det slik:

- Det er fantastisk å være i gang. Jeg elsket det. De unge gutta var utrolige i 2. omgang, sa Mason Mount til Viaplay etter kampen.

United spiller sin neste treningskamp i Edinburgh 19. juli, da står Lyon på motsatt banehalvdel. Leeds møter Nottingham Forest 27. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer