Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Festspill av Brann

Det ble feststemning i Bergen da Brann vant fortjent 2-1, men hjemmelaget fikk tøff motstand fram til Tromsøs Roar Christensen ble utvist allerede etter 24 minutters spill.

BERGEN (Dagbladet.no): - Det er klart utvisningen preget kampen, men jeg regner med at vi ville ha vunnet uansett. Vi har ingen grunn til å være fornøyd med de første 20 minuttene, men etter utvisningen skapte vi mange sjanser. Det ble en kjempefest med stor stemning, sier Brann-kaptein Martin Andresen.

Sjokkåpning

Tromsø åpnet friskt foran 18 568 tilskuere på Brann stadion. Allerede i kampens fjerde minutt sjokk-scoret Ole Martin Årst. Sjansen bød seg da Martin Andresen sklei og ble liggende 14 meter foran mål, uten muligheter til å styre ballen bort. Årst var rask og skjøt rett i nettet til venstre for Håkon Opdal.

Tromsø fikk en ny stor sjanse da Arash Talebinejad kom fri og skjøt fra kort hold i 17. minutt. Landslagsuttatte Håkon Opdal var lynrask og slo ballen ut av risikosonen.

Rødt kort

I 24. minutt fikk Roar Christensen sitt andre gule kort i et sammenstøt med Erik Huseklepp.

- Dommeren blåste unødig mye, en dag før 17. mai. Min erfaring er at det ikke skal være lett å bli utvist på en hendelse som denne. Det var helt feil, sier Christensen.

Lars Iver Strand mener dommer Brage Sandmoen ikke tålte det voldsomme presset fra tribunene.

ENDELIG: Bergenspublikummet kan gå i tog som tilhengere av en gullkandidat i morgen. Foto: Scanpix
ENDELIG: Bergenspublikummet kan gå i tog som tilhengere av en gullkandidat i morgen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var helt klart en feil avgjørelse, sier Strand.

Tromsø-kaptein Ole Martin Årst beklager tapet, men sier som sant er at det ble helt umulig å stå løpet ut med bare ti mann.

14 sjanser

- Vi var skikkelig gode fram til utvisningen og kunne ha ledet 2-0 om Talebinejad hadde hatt litt mer hell med sitt skudd, sier Årst.

Brann fikk spille sitt spill, som betyr raske pasninger langs grastustene. Laget skapte i alt 14 store og små sjanser, men klarte bare å treffe med to. Det første kom da Robbie Winters lobbet over Knut Borch i 32. minutt. Petter Vaagan Moen stusset ballen enkelt i mål. Det andre Brann-målet kom i 53. minutt. Martin Andresen la en corner som Olafur Bjarnason på mirakuløs måte klarte å vri med hodet inn mot stolpen lengst borte. Headingen kom fra 13-14 meter.

- Så ball i mål

Petter Vaagan Moen var svært nær enda et mål da han i 59. minutt tok en Becham-banan fra 20 meter. Frisparket hadde retning mot krysset, men Knut Borch strakk seg helt fram og klarte å slå den utenfor.

- Den ballen så jeg i mål. Jeg er likevel godt fornøyd med å ha scoret mitt første mål på Brann stadion. Det var utrolig deilig å score når det er så fantastisk stemning på tribunene, sier Petter Vaagan Moen.

- Vi spilte mot en motstander som ble veldig baktung, men guttene fikk øvd godt på angrep mot etablert forsvar, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

FESTSPILLDIREKTØRER: Olafur Ørn Bjarnason og Petter Vaagan Moen sørget for nok en Brann-seier foran fulle bergenske tribuner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling