Fett farvel med Cantona

Manchester United- Eric Cantona XI 8-4. Etter 457 Cantona-løse dager fikk United-fansen sine deiligste drømmer oppfylt i går: Ballguden var tilbake på Old Trafford-graset. Og som i gamle dager scoret Eric Cantona (32) for Manchester United.

Franskmannen gjenoppsto en del kilo tyngre enn i sine magiske år i den røde nummer sju-trøya - men fansen var likevel hysteriske over gjensynet. Da Eric og sønnen Raffiel entret banen eksploderte Old Trafford. For det øyeblikket hadde de 55000 frammøtte sett fram til i lang tid.

- Jeg er veldig stolt over å få komme tilbake til Old Trafford og spille for siste gang. Det er et veldig følelsesladd gjensyn for meg, sa Cantona da han fikk mikrofonen i forkant av kampen.

Han fortsatte så med å hylle de lojale tilskuerne som fortsatt forguder ham. Og som i går tok ned flaggene, draktene og alle de andre Cantona-effektene de har hatt hengende på veggen siden ballmagikeren bestemte seg for å legge opp den 16. mai 1997.

Krageoppbrett

- Takket være dere tilbrakte jeg de beste stundene i min karriere her. Jeg vet mye er blitt sagt siden jeg dro, men mitt oppmøte her i kveld betyr mer enn alle de løgnene, fortsatte Cantona til vill jubel.

Og han avsluttet sin hilsen på en like populær måte:

- Lenge leve Manchester United. Og kanskje ser jeg dere snart igjen.

32-åringen startet kampen for det sammensatte laget av tidligere medspillere som Jean-Pierre Papin og Laurent Blanc. Men han fikk mer jubel da han kom ut etter pause i sin vante United-drakt nummer sju med kragen brettet opp. Og med sjefen på plass måtte David Beckham bytte til trøye nummer 16.

Etter 80 minutter gjorde så Cantona det han kan best:

Han fintet av to spillere før han lurte ballen i mål - og sørget for nok en United-seier.

  • Kampen ble spilt til inntekt for de etterlatte etter flyulykken i 1958 der åtte United-spillere ble drept.