Fett nok, Ronaldo!

Noen kilo tyngre. Noen tideler treigere. Men superspissen Ronaldo (27) scoret og skaffet straffe i comebacket.

Brasilianeren har vært ute i lang tid med skade. Mot Monaco i den første Champions League-kvartfinalen var han tilbake. Om enn ikke helt gjenkjennelig.

- Det var veldig viktig å få Ronaldo tilbake. Han er ikke helt i form ennå, men målet hans var fantastisk, sier Real Madrid-trener Carlos Queiroz.

Kjølig start

- Folk sier Ronie ikke løper mye eller jobber noe særlig, men bare det at han er på banen hjelper laget, sier David Beckham til nyhetsbyrået AP.

Real Madrid var seg sjøl i går. Det vil si: tidvis briljante offensivt og tidvis horrible bakover på banen.

- Vi startet like kjølig som været, men i andre omgang forandret det seg, og vi fikk en viktig ledelse, filosoferte Real Madrids Luis Figo etter kampen- før han serverte nok et kaldt faktum:

- Vi bør gå videre.

Spansk rulett

Selv uten en suspendert Roberto Carlos var det fart nok i Real de første 45 minuttene. Figo driblet, Zidane slo pasninger på alle mulige måter, og Raul fant fine posisjoner. Men da det skulle scores mål, ble det opp til den litt rufsete Ronaldo. Den tilbakevendte superspissen spolerte omgangens største mulighet etter 12 minutter ved å skalle ballen utenfor på uforklarlig vis fra fem meters hold.

Da skjedde det som ofte skjer i fotballkamper mot gode lag. En får en tilbake i trynet.

Med en flaks som han gjort ham til en rik mann i hjembyens berømte kasino, rotet Monacos Sebastien Squiallic inn 0- 1 bak Casillas to minutter før halvtid.

Showtime

Real-kjøret fortsatte i andre omgang. En David Beckham-corner havnet i ryggen på midtstopper Helguera, som sikkert var like overrasket som hjemmefansen da ballen lå i mål bak Monaco-keeperen. Men så kom 11 minutter som forteller hvorfor Real Madrid kan vinne tittelen.

70. min. Zidane slipper fri på venstresida. Finspiller med Figo som dundrer ballen på keeper. Returen setter franskmannen der det var plass. Altså: Mellom stanga og keeper Roma: 2- 1.

77. min. Ronaldo slipper fri og blir meid ned av en Monaco-forsvarer. Flavio Roma redder som han neppe har gjort før, men Figo tar rennafart med hodet og scorer på returen. 3- 1.

81. min. Igjen Zidane. Verdens beste fotballspiller serverer Ronaldo ballen på gullfat og brasilianeren dunker ballen i mål: 4- 1.

Gammelt bekjentskap

Før kampen måtte Real Madrids klubbledelse gi Monaco tillatelse til å bruke Fernando Morientes. Spissen ble nemlig lånt ut til fyrstelaget før sesongen fra nettopp Real. Det angrer de nok på i dag. Morientes fikk merkverdig kameratslig hjelp av gamle lagkamerater da de lot ham stå helt alene inne i straffefeltet og heade inn 4- 2.

- Konsekvensen av Morientes mål er at vi i returkampen er nødt til å gå på banen og spille positiv fotball og score mål, sier Real-sjefen Queiroz. Monacos Hassan El-Fakiri kom inn som innbytter i to minutter.