Fett på farmen

Hockey-krigeren Anders Myrvold (28) tjener over to millioner i året i farmerligaen AHL. Men hver dag venter han på telefon fra NHL.

- Jeg har en toveiskontrakt med garanti, og tjener vel rundt to til to og en halv millioner kroner i Grand Rapids.

- Blir jeg kalt opp til Detroit, vil årslønna ligge på rundt seks millioner, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

- Venter på telefon

Forskjellen på fire millioner tenker han ikke på når han svetter blod på farmerlaget til NHL-klubben Detroit Red Wings.

- Selv om det går bra i AHL, venter jeg hver dag på en telefon fra Detroit. Jeg er her for å spille i NHL, og tror det kan skje når som helst. Blir jeg stående uten NHL-kamper sesongen ut, får jeg en ekstra bonus. Likevel er det en stor økonomisk forskjell på spill i farmerligaen og NHL, sier Myrvold.

- Må droppe VM

Etter å ha gjort det bra på campen til Detroit Red Wings, var Myrvold bare en hårsbredd fra å komme med i troppen. Han var den siste backen som ble sendt ned til farmerklubben, og håper han skal bli den første som blir kalt opp igjen.

- Detroit har de beste backene i NHL. I AHL spiller jeg back sammen med svensken Niklas Kronwall. Så langt synes jeg det har gått veldig bra. Etter 20 av i alt 80 kamper ligger vi i toppsjiktet, og går temmelig sikkert til sluttspillet. Det vil si at B-VM på hjemmebane ryker for min del, sier han.

Dette er åttende sesongen hans i amerikansk proffhockey. Bortekampen mot St. John's Maple Leafs sist fredag var Myrvolds proffkamp nummer 500. Grand Rapids er hans nittende klubb siden debuten i Furuset.

- Det har vært en spesiell karriere, med mye reising og mas. Mens NHL-klubbene reiser med fly, må vi kjøre til og fra kampene i buss. Nå er også jeg klar for take-off til verdens tøffeste hockeyliga, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

VIL TILBAKE HIT: Anders Myrvold (t.h.) i en av kampene han spilte for NHL-klubben Colorado Avalanche, her i klinsj med Jonas Höglund fra Calgary Flames.