Fetter Flo feiret flott

SOGNDAL (Dagbladet): Lørdag så han fetter Tore André score i nok en debut. I går feiret han at slekta er tilbake i Premier League på typisk Flo-vis - med en vakker nikk i nettet.

- Jeg kunne ikke misse på det innlegget. Det hadde vært katastrofe, gliser Håvard Flo (32) om sjansen han fikk da Christian Kalvenes slo inn fra kanten.

Sogndals fremste angrepsvåpen steg til værs mellom Odd - stopperne Jan Frode Nornes og Ronny Deila og stanget ballen utagbart forbi Erik Holtan.

- Jeg lurte meg inn bak dem og borte var de da ballen kom.

Bare 10 minutter var gått, men det skulle vise seg å bli målet som avgjorde møtet mellom to av våre fremste formlag.

Hører hjemme

Sogndal har vunnet seks av sine åtte siste kamper og er i ferd med å legge den verste bunnstriden bak seg. Ikke minst takket vere kraftkaren fra Stryn. Med seks seriemål er han i ferd med å innfri forventningene som ble stilt til ham da han kom fra engelske Wolverhampton i fjor høst.

Sogndal-Odd Grenland 1-0

Mål: 1-0 Flo (10).

BB: Håvard Flo, Sogndal

Han skulle gjerne ha spilt lenger i engelsk toppfotball selv. Men da det ikke ble noe av er han veldig glad for at fetter Tore André er tilbake i engelsk toppserie.

- Det er ingen tvil om at det er i engelsk Premier League Tore Andre hører hjemme, konstaterer fetter Flo. Og lar det slik skinne igjennom at han ikke helt har skjønt hva VM-helten fra Marseilles i 1998 har hatt i Skottland å gjøre.

- Uansett, det er historie nå. Det var fantastisk moro å se at Tor André lyktes som han gjorde for Sunderland mot Manchester United. At han igjen scoret i en debut for en ny klubb er en kjempeprestasjon som viser hva som bor i ham, sier Håvard som har tro på at fetteren vil finne tilbake til sitt gamle jeg i sin nye klubb SIL-spissen er sikker på at Tore André veldig snart vil være med i kampen om en plass i Nils Johan Sembs sin landslagstropp igjen. Rett og slett fordi han tror at engelsk toppfotball passer bedre for fetteren enn skotsk. Selv har Håvard lagt alle tanker om landslagsspill til side.

Nytt system

Nå er han bare opptatt av å skyte Sogndal til fornyet kontrakt i Tippeligaen.

Etter at gamletrener Harald Aabrekk kom tilbake til klubben som Torbjørn Glomnes' assistent, har alt snudd. Også spillemønsteret.

- Vi har lagt om fra et ultraoffensivt 4-3-3 til 4-4-2. Det har vært veldig vellykket, sier Håvard Flo.

KAN FEIRE: Håvard Flo gjorde som fetter Tore André, feiret scoring.