Fevang: - Bryr meg ikke om straffe-utmålingen

Müller fikk to kampers karantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Start kolliderte Geir Ludvig Fevang med LSK-keeper Heinz Müllers kne. Müller har hele veien sagt at han ikke prøvde å skade Start-spilleren, men at han prøvde å beskytte seg.

Fevang pådro seg kraftig hjernerystelse og ansiktsbrudd i sammenstøtet, men har sagt at han tilgir tyskeren hendelsen.

I dag klokka 14 møttes disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund for å avgjøre om Lillestrøm-keeperen skulle bli straffet for episoden.

Etter møtet ble det klart at LSK-keeperen får to kampers utestengelse.

- Jeg bryr meg ikke om straffeutmålingen, og har forsåvidt ingen kommentar til det. Jeg anser meg som ferdig med denne saken, sier Geir Ludvig Fevang til Dagbladet.no.

Start-spilleren er på Lambertseter for å følge Starts cupkamp mot Manglerud/Star nå. Etter kampen reiser han sammen med lagkameratene tilbake til Kristiansand.

- Jeg er utskrevet nå, og regner med å være tilbake i spill om 6-8 uker, sier Fevang, som så hendelsen med Müller for første gang på TV i dag.

- Det ser overhodet ikke bra ut. Jeg trodde jeg hadde større sjanser på ballen enn det jeg hadde. Uansett forfulgte jeg ballen i håp om en retur, sier Fevang.

Det er på bakgrunn av videobilder at NFF dømmer tyskeren. Dommer Brage Sandmoen har rapportert at han ikke så Müllers kne i situasjonen.

Foto: TV2
Foto: TV2 Vis mer

- Vi har lagt til grunn at dommeren ikke så at Fevang ble truffet av kneet til Müller, og mener derfor at retningslinjene for TV-/videoopptak kan legges til grunn, sier leder i disiplinærutvalget, Einar Bergum, til Aftenposten.

Avgjørelsen om å gi LSK-keeperen to kampers karantene for behandlingen av Geir Ludvig Fevang er enstemmig. Bergum mener at handlingen best karakteriseres som en voldsom handling mot en motspiller.

- Selv om Müllers handling kan tolkes som et forsøk på å forsvare seg, legitimerer det ikke at han med det setter Fevang i en farefull situasjon. Vi mener handlingen kan karakteriseres som en voldsom handling mot motspiller, sier Bergum.

Dommen betyr at tyskeren mister kampen mot Sandefjord 1.juli, og Fredrikstad 22.juli. Cupkampen mot Bærum torsdag ryker også.

HARDT SKADD: Geir Ludvig Fevang fikk kraftig hjernerystelse og ansiktsbrudd etter sammenstøtet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer