Fevang møtt av «Break a leg»-banner

Glimt-fansen med stille protest da Odd landet i Bodø.

(Dagbladet.no): Ikke alle Bodø/Glimt-fans har tilgitt Odd Grenlands Morten Fevang for den stygge taklingen som endte med ankelbrudd for Glimts Ruben Imingen (20) sist sommer.

Da skienslaget landet i Bodø i dag morges foran morgendagens returmøte i kvalik til Tippeligaen, ble de møtt av Glimt-supportere med et digert banner med teksten «Break a leg», skriver Avisa Bodø, som også har bilde av det store banneret.

Gjengen fra «Den Gule Horde» sa ikke et ord, og lot de store, svarte bokstavene tale for seg.

- Det var litt spesielt, sier Morten Fevang til Dagbladet.no.

- Bare Svindal Larsen smilte

«Break a leg» er en lykkeønskning som vanligvis brukes i teatermiljøet fordi skuespillerne tror det betyr ulykke om noen sier «lykke til» rett ut. Men i denne anledningen var det neppe like hyggelig ment.

Fevang sier det var umulig å ikke legge merke til banneret. Og da Odd-spillerne forsøkte å passere det, flyttet Glimt-supporterne seg uten et ord.

- Det var umulig å slippe forbi. De prøvde å sperre oss inne, sier Fevang.

HARDE TAK: Morten Fevang tok et godt grep i armen til Stig Johansen under kampen i Skien torsdag. Armen er like hel. Foto: Birte Ulveseth, Scanpix
HARDE TAK: Morten Fevang tok et godt grep i armen til Stig Johansen under kampen i Skien torsdag. Armen er like hel. Foto: Birte Ulveseth, Scanpix Vis mer

Ifølge Avisa Bodø var det bare Tommy Svindal Larsen av Odd-spillerne som passerte banneret med et smil, mens trener Ove Flindt Bjerg tydelig signaliserte at han mislikte mottakelsen, uten at han sa noe om det.

Prøvd å legge ballen død

Fevang lar forøvrig ikke markeringen gå så hardt innpå seg.

- Det er ikke sånn at det påvirker meg veldig. Jeg har prøvd å legge den ballen død, sier han om episoden som tydeligvis har brent seg godt fast i minnene i Bodø.

Ruben Imingen selv var imidlertid raskt ute med å tilgi Fevang. Dagen etter beinbruddet fortalte han til Dagbladet.no at han hadde blitt oppringt av Fevang som beklaget og var lei seg.

- Denne saken er lagt død nå. Det var ikke noe han gjorde med vilje, sa Imingen.

- Han var helt fair og blid, og satte pris på at jeg ringte, sier Fevang nå.

Beklagelsen klippet vekk

Likevel er det nok Fevangs uttalelse til TV 2 de fleste husker.

- Hvis du ikke skal være interessert i å vinne dueller og sånne ting...da kan jeg bare slutte å spille fotball i hvert fall, sa Odd-spilleren.

Det han sa i samme intervju, var at han beklaget det som hadde skjedd.

- Det ble selvsagt klippet bort, sier Fevang.

Har fulgt opp Imingen

Etter den første telefonsamtalen har han sendt flere meldinger og forsikret seg om at Ruben Imingen er i framgang. For han har ikke lyst til å ha på samvittigheten at han har ødelagt karrieren for en ung og fremadstormende spiller.

Slik Ieroklis Stoltidis ble anklaget for i Trondheim - eller hele Norge for den saks skyld - da navnet hans nærmest ble et skjellsord etter grisetaklingen av Per Ciljan Skjelbred.

- Det er sånn de ser på meg her oppe, humrer Fevang på telefon fra Bodø.

Greit utgangspunkt

Glimt vant 1-0 i Skien på torsdag, og er klar for Tippeligaen om de klarer uavgjort eller bedre i morgendagens returoppgjør.

Men Fevang er selvsagt optimist på Odds vegne.

- Utgangspunktet er egentlig greit. Vi må vinne. Vi er veldig offensive og har tro på at vi skal klare det. Vi var det beste laget hjemme, selv om vi ikke spilte noen god kamp. Vi må skape mer, og være mer aggressive. Dette er den siste muligheten vår, sier Fevang.

Han minner om at ingen egentlig trodde Odd skulle berge plassen tre serierunder før slutt.

Det klarte de, men bragden er selvsagt glemt på sekundet om den ikke blir fulgt opp med seier på Aspmyra i morgen.

TILGA FEVANG: Glimts Ruben Imingen bar ikke nag til Morten Fevang etter beinbruddet. Glimt-fansen har ikke like lett for å tilgi.