Feyenoord fikk nødhjelp fra Somalia

ROTTERDAM (Dagbladet): Her påfører brasilianske Somalia Rosenborg det første tapet i Champions League i år, men trøndersjef Eggen fortviler ikke. - Hjemme i Norge sitter det folk som legger lista veldig høyt. Vi ser på realitetene i det vi driver med. Og i denne kampen manglet vi den spruten som skal til. Vi er bare mennesker vi og, sier Nils Arne Eggen.

I går kveld var Erik Hoftun en mellomting av en forsvarsbauta og et vanlig fotballspillende menneske. I 85 minutter og noen få sekunder. For da Rosenborg tapte for første gang i årets mesterliga, var det Hoftun som misset.

På sin eneste synlige glipp i løpet av hele kampen.

- Det var ikke bare min feil, men jeg er med på det, sier Erik Hoftun til Dagbladet. - Det kom et innlegg, ballen datt ned i feltet og så tok han Feyenoord-spilleren skuddfinta. Og den var jeg ikke med på, og det er bittert. Det hadde jo vært mye artigere å gå gjennom pulja uten tap.

- Vi tar det med fatning, sier Nils Arne Eggen. - Vi spilte jo ingen dårlig kamp. Og for innsatsen som ble nedlagt har jeg gitt spillerne ros. Etter omstendighetene mener jeg at dette var bra.

Lavt spenningsnivå

- Vi merket det før kampen at stemningen var mye roligere enn foran de foregående kampene, sier Erik Hoftun.

- Spenningsnivået var ikke like høyt. Og derfor ble vi enige om å slippe oss løs - ikke stresse. Det føler jeg at vi klarte også.

Erik Hoftun klarte det best av alle. Han slapp seg virkelig løs over hele banen. Og sjøl kan han knapt huske en fotballkamp hvor han har vært så mange ganger over midtstreken. I hvert fall ikke på bortebane i Champions League.

- Feyenoords enorme respekt viser at vi har kommet et langt stykke i Europa, sier Hoftun.

- De spilte jo på 0-0 og det faktum at Boavista ledet over Dortmund. Og derfor fikk vi store rom og tid og anledning til å gjøre mye med ballen. Hadde det bare stemt litt bedre i avslutningene, så hadde vi vunnet denne kampen også.

Med Somalias seiersmål til feyenoordsk festrus og rabalderstemning på De Kuip Stadion gikk Rosenborg-spillerne glipp av nærmere 40000 bonuskroner per hode. Det affiserte dem ikke et øyeblikk.

- Pengene er et ikke-tema i dette laget. Vi sier sjølsagt ikke nei takk til det som kommer vår vei, men det er ikke det som driver oss, sier Erik Hoftun.

Vil ha fransk eller tysk

I kveld avsluttes første runde av Champions League. Klokka 12.00 på fredag er det ny trekning i Genéve. Og i går kveld hadde Erik Hoftun og Rosenborg noen klare preferanser:

Tyske og franske lag.

- Det tror jeg vil passe oss best, sier RBK-kapteinen. - Og er det noen vi helst vil styre unna, så er det lag fra Italia.

Men det spiller ikke så veldig stor rolle hva som trekkes ut av UEFA-bollene til fredag. Fordi:

- Vi har veldig stor tro på oss sjøl, sier Erik Hoftun. - Dette tapet her ødelegger ikke noe av det vi har bygd opp gjennom denne høsten. Og derfor vet vi at vi kan spille både jevnt og bedre enn alle de gode lagene i Europa. Vi er ikke redde for noen.

Fredag får RBK-gutta sin første helgefri på det de kan huske. Mandag møtes de igjen på Lerkendal.

- Hvis vinteren kommer i Trøndelag, må vi ha en plan og reise utenlands for å trene, sier Nils Arne Eggen. - Det skal vi fikse i løpet av helga.

FIKKK DRØMMETREFF: Innbytter Somalia var sulten på å vise seg fram i sin første kamp for Feynoord. Det klarte han til gangs.