Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK bruker millioner på resultatløs talentjakt i Baltikum

- Skulle gjerne vært avtalen foruten.

OVERRASKET: Agenten til Raio Piiroja (til høyre) jobber i selskapet som mottar millionbeløp fra Fredrikstad. - Jeg vil ta en telefon og høre hva dette er for noe, sier Piiroja. Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX .
OVERRASKET: Agenten til Raio Piiroja (til høyre) jobber i selskapet som mottar millionbeløp fra Fredrikstad. - Jeg vil ta en telefon og høre hva dette er for noe, sier Piiroja. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer

Fredrikstad har dårlig råd, men bruker årlig en million kroner på resultatløst speideroppdrag i Baltikum.

August 2007. Fredrikstad FK underskriver en ny, forbedret kontrakt med Raio Piiroja. Ifølge egne ord går han fra 30 000 i måneden til mellom 45 og 50 000 i måneden. Piiroja mottar altså en årslønn på snaut 600 000, til tross for at han er en av Østfold-klubbens største profiler.

Samme måned for to år siden, under Morgan Andersens ledelse, inngår klubben en kontrakt med det estiske agentselskapet Sport & Net Grupp. Her heter det at klubben skal betale en millioner kroner i året for speideroppdrag.

Estland er nummer 112 på FIFA-rankingen - bak land som Barbados, Malawi og Surinam. Fredrikstad har ikke hentet en eneste spiller fra Baltikum som følge av avtalen.

På konkret spørsmål sier Runar Henriksen at klubben «ikke har noe spesielt speidersamarbeid med Baltikum». Når Dagbladet avslører at vi sitter på et dokumentsom viser at det utbetales en million kroner i året til et estisk agentselskap for speideroppdrag, innrømmer klubbens administrerende direktør likevel at Dagbladets informasjon stemmer.

- Det er riktig at vi betaler en million i året for speiding i Baltikum, forteller Runar Henriksen.

Samme varighet
Samtidig jobber Piirojas agent Tarmo Lehiste for Sport & Net Grupp, det samme selskapet som får en årlig millionoverføring fra Fredrikstad.

Kontrakten med agentselskapet går ut etter 2011-sesongen, og slutter dermed samtidig som Piirojas kontrakt med Fredrikstad er over.

- Dette ser unektelig veldig merkelig ut?

- Vi har gått igjennom disse kontraktene, og ikke funnet noe galt. De er godkjent av revisor, og det er en overføring til selskap som vi vet eksisterer, forteller Henriksen.

- Nøye undersøkt
Østfold-klubbens administrerende direktør innrømmer likevel at han gjerne hadde vært avtalen foruten.

- Vi har undersøkte den nøye, men ikke funnet noe galt. Men jeg kan gjerne si at det er en avtale som vi ikke ville inngått i dag.

Avkastningen har heller ikke vært den helt store. Egentlig sitter man bare igjen med noen papirer med estisk avsender.

- Vi får noen rapporter på spillere i området hvert år, slik avtalen sier vi skal få. Vi har også vurdert noen av dem, uten at det er blitt noe mer ut av det, sier Henriksen til Dagbladet.

- At kontrakten til Piiroja og agentselskapet er undertegnet samtidig, og går ut samtidig, er det tilfeldig?

- Vi har gransket kontraktene, men siden de er godkjent, forholder vi oss til dem.

- Ikke noe galt
Raio Piiroja er tydelig på at han ikke har gjort noe galt.

- Det stemmer, jeg tjener mellom 45 000 og 50 000 kroner i måneden i FFK.

- Jeg er overrasket over at agentselskapet sitter igjen med så mye. Nå vil jeg ta en telefon til agenten min og høre hva dette er for noe, sier Piiroja til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få noen kommentar fra Tarmo Lehiste i Sport & Net Grupp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling