FFK-drømmen knust på overtid

Eguren avgjorde på straffe.

(Dagbladet.no) Fredrikstad - Hammarby 1-1 (2-3 sammenlagt). FFK hadde faktisk et ganske godt utgangspunkt foran kveldens returoppgjør i UEFA-cupkvaliken mot Hammarby.

Etter et 2-1-tap i Stockholm hadde 1-0 hjemme i plankebyen vært nok til avansement til 1. runde.

Fem minutter før slutt scoret John Anders Bjørkøy dette målet. Han avsluttet et Raymond Kvisvik-frispark i nettmaskene - og da var FFK på vei til UEFA-cupen.

Men gleden ble kortvarig.

Straffet av Eguren

Etter 90 minutters spill fikk Hammarby straffe, og tidligere Rosenborg-spiller Sebastian Eguren sendte ballen opp i krysset.

- Det er utrolig bittert. Vi hadde full kontroll på det her og burde vunnet, sier FFKs høyreback Pål André Czwartek til NTB. Han har vært med på klubbens opptur fra 2. divisjon.

Hjemmelaget prøvde febrilsk å reise seg igjen i overtidsminuttene, men kom ikke nærmere enn Patrik Gerrbrands avslutning like utenfor.

SCORET - MEN FFK RØYK UT: John Anders Bjørkøy scoret det som kunne avgjort kampen for Fredrikstad fem minutter før slutt, men Hammarby utliknet på straffe. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
SCORET - MEN FFK RØYK UT: John Anders Bjørkøy scoret det som kunne avgjort kampen for Fredrikstad fem minutter før slutt, men Hammarby utliknet på straffe. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX Vis mer

- Vi blir paralyserte inne i boksen, og det ser ut til våre spisser har fått en mental sperre. Til tross for at vi har snakket mye om det blir våre angrepsspillere dratt for mye ut på siden, og klarer ikke å være involvert der skal være inne i 16-meteren, sier FFK-trener Anders Grönhagen til NTB.

Dermed er Europa-eventyret til Fredrikstad over nesten før det hadde startet. Og det er nok ekstra bitter siden de rødhvite ifølge f-b.no ble nektet en klar straffe i 1. omgang.

- Burde fått straffe

Først ble Tarik Elyonussi revet over ende i feltet, og så ble en avslutning blokkert med en arm. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

- Jeg syntes ikke dommeren hadde kontroll på kampen, og han burde tatt tak i Hammarby-spillernes tjuvtriks tidligere i kampen. Jeg synes også vi burde hatt straffespark, da Hammarby handset inne i 16-meteren, sier Czwartek.

Etter pause valgte også dommeren å trekke ballen en halvmeter utenfor 16-metersstreken, da en Hammarby-spiller var ute med hånda igjen. Bjørkøy klinte til på frisparket, men en forsvarsspiller reddet klarerte til corner.