FFK dropper kunstgress

Beholder naturgresset inntil videre.

LYTTER TIL SPILLERNE: FFK velger å lytte til spillergruppa og beholder naturgresset på Fredrikstad stadion ut sesongen. Dermed trenger ikke Andreas Landgren og Tarik Elyounoussi (på ryggen) å frykte kunstgress på hjemmebane i denne omgang.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
LYTTER TIL SPILLERNE: FFK velger å lytte til spillergruppa og beholder naturgresset på Fredrikstad stadion ut sesongen. Dermed trenger ikke Andreas Landgren og Tarik Elyounoussi (på ryggen) å frykte kunstgress på hjemmebane i denne omgang.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Fredrikstad Fotballklubb dropper kunstgress. Ifølge Fredriksstad Blad blir det naturgress, i det minste ut sesongen.

Styreleder Karl Anders Følstad sa på tirsdagens pressekonferanse at «oppgaven er å få kontroll på virksomheten, bygge et bærekraftig konsept og redusere kostnader».

- Inntektene har sviktet totalt. Publikumsinntektene går ned. Sponsorinntektene har gått ned, sa Følstad ifølge Fredriksstad Blad.

Klubben går mot et underskudd på 10,4 millioner kroner etter avskrivning så sant man ikke tar grep. FFK håper å kunne opprettholde den sportslige satsingen.

Avisen skriver at spillere og ansatte mandag skal ha blitt informert om FFKs beslutning om å foreløpig beholde naturgress. FFK vurderer å skifte til kunstgress. Det vil gi midler fra Fredrikstad kommune. Men det har vært sterk skepsis blant spillerne til å spille på kunstgress.

Opprinnelige hadde Østfold-klubben frist med å svare kommunen 30. april. Den fristen er blitt utvidet. Ifølge styreleder Gunnar Umbach Hansen vil avgjørelsen om hvilken gresstype man velger bli tatt senere.

(NTB)