FFK-fans lagde bråk i Sarpsborg

Kastet bengalske bluss inn på uteservering.

|||Rundt 30 Fredrikstad-supportere lagde bråk i Sarpsborg sentrum før 1.-divisjonsoppgjøret mellom de to byenes lag søndag.

Ifølge øyenvitner skal en gruppe personer, som var ikledd FFK-farger, ha kastet bengalske lys inn på uteserveringen til et utested i gågata i Sarpsborg, melder sa.no. De skal også ha slått ned en person.

- De kastet også blomsterpotter og inventar rundt i gatene her utenfor serveringen vår, forteller Jørgen Andersen, som jobber på utestedet, til sa.no.

Han kontaktet politiet for å melde fra om bråket og at gjengen var på vei til Sarpsborg stadion.

På fotballbanen påførte Sarpsborg naborival Fredrikstad nok et vondt nederlag. Sarpingene gjorde som de ville og vant 1.-divisjonsoppgjøret søndag 3-0.

I fjor var det Sarpsborg som satte den endelige spikeren i kista for FFK. Aristokraten rykket ned til første divisjon, mens Sarpsborg ikke klarte å rykke opp til eliten.

Da lagene møttes for første gang i sesongen ble det nok en jubeldag for de helblås supportere. Mye ble avgjort i løpet av tre minutter i første omgang.

Tidligere FFK-spiller Øyvind Hoås fikk fritt spillerom på Berat Jusufis innlegg og satte sikkert inn 1-0 etter 13 minutter. Tre minutter senere la Joackim Jørgensen på til 2-0. Han styrte ballen i mål bak en famlende FFK-keeper.

Gjestene forsøkte å reise seg, men maktet det ikke i nabobyen. På overtid satte Michael Trulsen punktum, også han en tidligere FFK-gutt. Han vendte nydelig om og satte ballen i hjørnet.

Sarpingene står med en seier og et tap, det samme som Fredrikstad.

— En fantastisk opplevelse. Utrolig stort å få være med på dette, sa hjemmekeeper Magnus Hjulstad til sa.no.

Tromsdalen kapret også sesongens første trepoenger søndag, da Løv-Ham ble slått.

(NTB)