TJENTE «BARE» 600 000: Raio Piirojas lønn var bakgrunn for at Skattekrim undersøkte Fredrikstad og den estiske spilleren, men alt skal være på det rene. Mannen som ledet etterforskningen er imidlertid FFK-supporter. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX.
TJENTE «BARE» 600 000: Raio Piirojas lønn var bakgrunn for at Skattekrim undersøkte Fredrikstad og den estiske spilleren, men alt skal være på det rene. Mannen som ledet etterforskningen er imidlertid FFK-supporter. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX.Vis mer

FFK frikjent for agentfusk

Saksbehandleren er FFK-supporter.

||| (Dagbladet): I slutten av august i fjor skrev Dagbladet om Fredrikstad Fotballklubbs avtale med det estiske agentfirmaet Sport & Net Grupp, hvor klubben årlig betalte én million kroner for talentspeiding i Baltikum. Selskapet representerer også FFKs gode estiske midtstopper, Raio Piiroja, som i Tippeligaen hadde en årslønn på «bare » 600 000 kroner.

-  Ikke til Piiroja
Etter Dagbladets oppslag gjennomførte Skattekrim, Skatt Øst, et bokettersyn i FFK for å undersøke om det var en forbindelse mellom avtalen og Piirojas lønn - og dermed et grovt skattesvik. Skattekrim, Skatt Øst, avdeling Moss, har etter samarbeid med estiske skattemyndigheter avsluttet kontrollen og konkludert med at FFK ikke har gjort noe straffbart.

- Vi har fått svar på alt vi har bedt om fra estiske skattemyndigheter, og det er ingen ting som tyder på at den årlige millionen FFK har betalt til det estiske selskapet ender opp hos Raio Piiroja, sier spesialrådgiver David Eilertsen i Skattekrim, Skatt Øst.

Han legger ikke skjul på at han er FFK-supporter. Da saken havnet på hans bord meldte han seg ut av supporterklubben. Etter at saken mot klubben nå er avsluttet, er han igjen blitt medlem.

- Meldte seg ut
- Av habilitetshensyn valgte jeg å melde meg ut av supporterklubben da jeg fikk saken. Men det er ingen ting som tyder på at FFK har opptrådt galt, sier Eilertsen.

NB! Saken mot Raio Piiroja er derimot ikke helt avsluttet ennå. Etter det Dagbladet erfarer, ønsker Skattekrim å stille spilleren noen oppfølgingsspørsmål.