FFK går glipp av halvparten av Tarik-pengene

Hvis han blir solgt.

• Direkte 19.00: Fredrikstad - Bodø/Glimt

(Dagbladet.no) Speidere fra utenlandske storklubber vil i kveld følge bevegelsene, mottakene, fintene og skuddene til Tarik Elyounoussi (20).

Unggutten er så definitivt et av de heteste salgsobjektene i Tippeligaen og juvelen kan fort bli solgt allerede til sommeren.

- Det er mange som har fulgt ham i flere år allerede, men det er ikke til å legge skjul på at interessen har tatt seg opp igjen de siste ukene. Han har startet sesongen bra og tatt ytterligere steg. Slikt blir lagt merke til, sier agent Tore Pedersen til Dagbladet.no.

Får 40 prosent

Hvis Fredrikstad selger Elyounoussi får de trolig en pen sum kroner inn på kontoen. Men det er langt fra alle pengene som havner der, skriver Fredriksstad Blad.

Fredrikstad Spillerinvest eier halvparten av 20-åringen, og vil ha krav på 50 prosent av de pengene FFK sitter igjen med. Før disse to partene deler pengene skal også moderklubbene ha sitt.

Trosvik IF skal ha 20 prosent av overgangssummen, og Nylende får deretter en tredel av dette.

HOT: Tarik Elyounoussi tiltrekker seg stor speideroppmerksomhet for tida. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
HOT: Tarik Elyounoussi tiltrekker seg stor speideroppmerksomhet for tida. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

Dette betyr at FFK bare sitter igjen med 40 prosent av overgangssummen.

- Vi ser en del slike tilfeller nå. Hvis ikke investeringsselskaper hadde gått inn på denne måten, er det mange klubber som ikke hadde hatt midler til å bli med på stigningen i lønninger og overgangssummer, sier Tarik-agent Tore Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sats på unggutta

Han gleder seg på vegne av norsk fotball over at interessen rundt norske unggutter for tida er veldig stor.

- For et par år siden var utenlandske klubber veldig lite interessert i å komme til Norge. Det som skjer nå minner meg litt om da vår generasjon var unge, sier Pedersen.

Den tidligere landslagsstopperen håper Åge Hareide leser opp navnet til Tarik Elyounoussi under uttaket av troppen til Uruguay-kampen, og at den også inneholder andre unggutter.

- Med tanke på hvordan landslaget har gjort det i det siste har ikke Norge noe å tape på å gi spillere som Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Vadim Demidov, Tore Reginiussen og Tarik sjansen. De bør få sjansen i treningskampene, med tanke på framtida. Se bare på Vadim og det han gjorde i går, da han dominerte på Ullevaal (Vålerenga - Rosenborg, red.anm).

- Kan Tarik bli solgt allerede til sommeren?

FFK går glipp av halvparten av Tarik-pengene

- Jeg vil ikke spå noe om det, for han har kontrakt ut 2009-sesongen. Men det er interesse for ham og hvis han fortsetter i samme spor vil det overraske meg om det ikke kommer inn bud på Tarik, sier Pedersen til Dagbladet.no.

SIKTER MOT STJERNENE: Tarik Elyounoussi har allerede markert seg som en av de største profilene i Tippeligaen. Fortsetter han slik havner han fort i utlandet.