Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK i festform

Endelig viste rødbuksene hva de virkelig kan.

FREDRIKSTAD - STABÆK 2-1:

FREDRIKSTAD/ OSLO (Dagbladet.no): Forrige uke ble Fredrikstad ydmyket med 4-0 i Rosenes by, og FFK-spillerne lovet hjemmepublikummet å vise seg fra en helt annen side i kveldens kamp.

Og gutta holdt ord.

- I dag spilte vi en anne ntype fotball enn det vi gjorde mot Molde, og jeg syns vi vinner fortjent, sier John Anders Bjørkøy til Dagbladet.no.


Fra første minutt på Fredrikstad Stadion tok hjemmelaget tak i kampen og kjørte tidvis over Stabæk med glitrende angrepsfotball.

Derfor var det ikke bare fortjent, men også overmodent da Brian West klinte ballen i mål etter 16 minutter. FFK-ere i lekehumør trillet ball i hatt med hele Stabæk, og da West endelig fikk ballen på høyrekanten var det ikke flere i blå drakt igjen mellom ham og Jon Knudsen. Og Fredrikstad bare fortsatte kjøret.

På overtid i første omgang fikk John Anders Bjørkøy ballen i returrommet etter en corner, og der fikk han all den tida som var igjen på stadionuret. Totalt upresset banket Bjørkøy ballen i lengste hjørnet, og drepte kampen der og da.

- Det er så tett nå at vi visste vi måtte vinne om vi ikke skulle bli liggende nedi gjørma der, sa en lettet Knut Torbjørn Eggen til TV 2 etter kampen.

FFK i festform

FFK-sjefen trakk fram to spillere som var strålende i kveld. Steinar Sørlie fordi han reddet Nannskogs forsøk tidlig i andre omgang, og Hans-Erik Ramberg fordi han bare var god. Utover det var han bare fornøyd.

- Jeg er fornøyd med resultatet og med deler av prestasjonen, sier Eggen til Dagbladet.no, og utdyper:

- Vi måtte legge oss litt lavere i andre omgang for å nekte Nannskog rom å løpe i. Det gjorde vi ikke i førsteomgang.

For selv om Stabæk var farlig frampå med sine to superspisser Gunnarsson og Nannskog, så det aldri ut som om de var i stand til å hente inn to mål på et FFK i festform. Spesielt ikke siden de røde og hvite bare fortsatte den offensive festen i andre omgang.

Ramberg, Kvisvik, Brenne, og Elyounoussi viste fram detaljer folk i Fredrikstad ikke har vært bortskjemt med på dårlige vårbaner i Norge.

Og det var ikke det at Stabæk var så dårlige i kveld som var utslagsgivende. I kveld var Fredrikstad rett og slett et par nummer for store. Det hjalp så lite at Inge Andre Olsen reduserte omtrent da fløyta gikk.

- Jeg syns vi kjører andreomgang, men scoringen kommer for sent. Vi hadde ikke guts nok fra start, og det må vi ha om vi skal vinne fotballkamper, sier Stabæk-kaptein Mike Kjølø til Dagbladet.no.

Dermed fikk Knut Torbjørn Eggen oppreising for forrige ukes elendige innsats i Molde, og Stabæk fikk med seg sesongens første tap hjem til nasjonaldagsfeiring i Bærum.

- Det var godt å komme seg opp igjen etter Molde-kampen, sier Eggen.

IMPONERENDE: Fredrikstad kjørte over Stabæk i kveld, og viste hva som bor i laget når det får ballen til å gli.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media