FFK kan miste poeng om de ikke får økonomien i orden

Eneste TL-lag som risikerer poengstraff i 2012.

LITE Å JUBLE FOR: Fredrikstad feirer etter en av to seirer i Tippeligaen så langt i år. Om de ikke lever opp til sin egen økonomiske handlingsplan, risikerer østfoldklubben å bli fratatt poeng denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LITE Å JUBLE FOR: Fredrikstad feirer etter en av to seirer i Tippeligaen så langt i år. Om de ikke lever opp til sin egen økonomiske handlingsplan, risikerer østfoldklubben å bli fratatt poeng denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer


ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norges fotballforbund informerte i dag om den økonomiske tilstanden i norsk toppfotball.

Det er dem av lagene i Tippeligaen som ligger i «kategori 1», som også kalles rød sone. De fem er Fredrikstad, Lillestrøm, ODD Grenland, Sandnes Ulf og Sogndal.

Lag i denne sonen må utarbeide en handlingsplan for å komme seg på rett kurs økonomisk igjen. Fredrikstad fikk en irettesettelse for ikke tilstrekkelig å ha fulgt sin egen handlingsplan ved siste kontrollpunkt - ved årsskiftet.

Om det gjentar seg ved neste kontroll, som er utgangen av juni, risikerer de poengtrekk.

- I så fall vil de bli informert i september om at de blir fratatt poeng, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet.

Hovedtendensen for klubbene samlet er imidlertid positiv.

- Resultatet ble forbedret med 98 millioner i Tippeligaen fra 2010 til 2011, og det er en positiv utvikling også nå. Personalkostnadene er gått ned fra over 60 til vel 50 prosent. Så vi er på rett vei, selv om jeg må understreke at klubbøkonomien ikke er friskmeldt, men det er mange som nå har bærekraft og kan stake ut en strategi for utvikling, sier Hallén.