FFK-misnøye med spillestilen

Sentrale spillere er misfornøyde med hvordan Fredrikstad spiller, men trenerne vil ikke ha en offentlig spillestildebatt.

-  Det er klart spillerne og trenerne har hatt diskusjoner om spillestilen, bekrefter keeper Steinar Sørlie.

To av supporteryndlingene forlater nå nedrykkstruede Fredrikstad. Markus Ringberg har signert for Ham-Kam, og i dag tar Roger Risholt legesjekken i danske AGF i Århus. Begge har uttalt seg kritisk om spillestilen.

Tør ikke uttale seg

Dagbladet kjenner til at flere av spillerne ikke er komfortable med måten Fredrikstad spiller på, men ingen tør å uttale seg offentlig om den interne debatten.

Roger Risholt understreker at han har hatt et godt forhold til Egil Drillo Olsen og Knut Torbjørn Eggen, men han sier:

-  Mye av det Drillo står for et utrolig bra, men som midtbanespiller er det ikke alltid så lett når ballen stort sett går over hodet ditt. Det er vanskelig å prege kamper med en slik spillestil. Det blir mye jaging etter ballen.

Usikre spillere

Tidligere FFK-kaptein Markus Ringberg er den som har vært mest kritisk på spillermøtene.

DET MURRER I FFK: Trenerne Egil Olsen og Knut Torbjørn Eggen møter motbør fra fansen i byen, og det murrer i spillergruppa over spillestilen. Foto: John T. Pedersen
DET MURRER I FFK: Trenerne Egil Olsen og Knut Torbjørn Eggen møter motbør fra fansen i byen, og det murrer i spillergruppa over spillestilen. Foto: John T. Pedersen Vis mer

-  Ja, jeg har uttalt meg om stilen og systemet vi har spilt men nå vil jeg ha ro rundt min overgang til Ham-Kam. Jeg synes det er veldig synd at stort sett alle som var med på oppturen fra andre divisjon nå er forsvunnet, sier Ringberg.

Keeper Steinar Sørlie sier trenerne bestemmer.

-  Personlig liker jeg ikke å spille slik, men vi gjør som trenerne sier. Det er de som bestemmer. Det er klart at spillerne må trives med opplegget, ellers går det ut over prestasjonen. Etter de to overgangene vi nå har fått, tror jeg dessuten det er mange spillere som føler seg usikre, sier Sørlie.

Ingen dramatikk

Trener Knut Torbjørn Eggen vil ikke kommentere uttalelser fra enkeltspillere.

-  Uttalelsene får stå for spillernes egen regning, sier Eggen

-  Blir det mindre langpasninger fremover?

-  Jeg går ikke inn i en spillestildebatt med Dagbladet, svarer Eggen.

Eggen mener det ikke ligger dramatikk i overgangene til Ringberg og Risholt.

-  Det er slik i fotball - og i livet ellers - at vi kommer til skilleveier. Det er klart det er vemodig at to markante fjes forsvinner, men det er også den profesjonelle fotballens egenart. Vi ser fram til høstsesongen med optimisme, sier Eggen.

TIL DANMARK: Bare legesjekken gjenstår før Roger Risholt er klar for danske AGF.