FFK på desperat keeperjakt

Staw ute i minst seks uker.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad flyr høyt i Tippeligaen, bare to poeng bak serieleder Stabæk på tabellen. Men nå truer keepersituasjonen østfoldingene.

Lasse Staw måtte gå av banen med smerter i kneet under gårsdagens 2-1-seier mot Vålerenga. Kneet har blitt operert tidligere i sommer, og nå venter nye uker på sidelinja for stortalentet.

- Han er ute i minimum seks uker. Vi er nødt til å få inn en ny keeper, sier sportslig administrator Per Morten Haugen til Dagbladet.no.

Bråthen risikerer operasjon

Klubben har allerede sin andre unge landslagskeeper Erik Bråthen ute med håndleddsskade, og på torsdag skal det vurderes om han må opereres.

Nå forsøker Fredrikstad å få dispensasjon til å hente inn en forsterkning før overgangsvinduet åpner 1. august. Men Haugen vet ikke om det vil lykkes.

- Det er vi ikke sikre på. Men vi må bare forsøke, sier han.

Ser etter rutine

KNESKADE: Lasse Staw slapp inn Bengt Sæternes\' 1-0-scoring for Vålerenga, men måtte seinere forlate banen med smerter i kneet. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix
KNESKADE: Lasse Staw slapp inn Bengt Sæternes\' 1-0-scoring for Vålerenga, men måtte seinere forlate banen med smerter i kneet. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix Vis mer

Før sesongen vurderte Fredrikstad å hente inn den svenske IFK-veteranen Bengt Andersson. Nå har han akkurat skrevet under for Østfold-rivalen Moss.

- Han er nok tapt for oss, det er jo litt dårlig timing i den situasjonen vi har havnet i nå, medgir Haugen.

FFK er i første omgang ute etter en keeper med rutine. Den innleide Start-keeperen Tommy Runar er den eneste etablerte som er tilgjengelig for klubben i øyeblikket.

26-åringen kom inn da Staw måtte gi seg i går.

FFK på desperat keeperjakt