Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK risikerer å miste to nøkkelspillere i juni og juli

- Landslaget er veldig viktig for meg, sier Borges.

STIKKER SNART TIL GOLD CUP: Celso Borges skal spille Gold Cup for Costa Rica det meste av juni måned. I dag fikk de tilbud om å delta i Copa America i juli også - og FFKs kanskje største profil vil gjerne ha med seg begge turneringene. '
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
STIKKER SNART TIL GOLD CUP: Celso Borges skal spille Gold Cup for Costa Rica det meste av juni måned. I dag fikk de tilbud om å delta i Copa America i juli også - og FFKs kanskje største profil vil gjerne ha med seg begge turneringene. ' Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredrikstad måtte unnvære sine to costaricanere Celso Borges og Cristian Gamboa i hele januar, da duoen spilte Copa Centroamericano for hjemlandet.

Neste måned forsvinner de igjen, denne gangen for å spille Gold Cup, som for Costa Rica er et høyt prioritert mesterskap bestående av nasjoner fra Nord- og Mellom-Amerika.

Da skulle man kanskje tro landslaget hadde fått sitt på en stund. I dag kom imidlertid beskjeden om at Japan - som var invitert som gjest til Copa America - trekker seg fra turneringen i juli.

Dermed er det en plass ledig, og denne er blitt tilbudt Costa Rica.

- Er det offisielt og avgjort? Det er selvsagt veldig uheldig, de (Borges og Gamboa) er jo borte i hele juni også, var den umiddelbare reaksjonen til FFK-sportssjef Joacim Jonsson da Dagbladet tok kontakt.

Har god dialog med forbundet
- Jeg vil tro vi kan komme fram til et kompromiss. Det er tross alt vi som betaler lønna deres, og de var borte i hele januar og skal være borte i så godt som hele juni også. Med juli i tillegg vil det være en fjerdedel av året. Det er uholdbart å være borte så lenge. Vi er positive til landslagsspill, for det er gunstig med tanke på vår strategi om å selge spillere. Men dette vil bety at Borges og Gamboa er borte i tre måneder, og ta har jeg ikke regnet med landskamper i august og september.

Fredrikstad har de siste dagene vært i dialog med det costaricanske forbundet med tanke på tidspunktet FFK-spillerne skal reise til Gold Cup. Forbundet ønsker dem allerede 26. mai, så begge kan forberede seg til en treningskamp tre dager seinere.

Fredrikstad møter Strømsgodset borte til toppkamp 28. mai og vil helst beholde spillerne fram til da. De to er begge sentrale brikker i et FFK-lag som ligger på tredjeplass etter sju runder, ifølge Jonsson har costaricanerne spilt samtlige minutter i Tippeligaen så langt.

- De har krav på å få spillerne til turneringa starter, så vi får se hvordan vi gjør det. Vi har hatt en veldig god kommunikasjon med dem hele veien. Da jeg snakket med dem på mandag fikk jeg inntrykk av at de vil være veldig fleksible når det gjelder landskamper etter Gold Cup, sier Jonsson.

Gold Cup viktigst
Etter samtalen med Dagbladet ringte han fotballforbundet i Costa Rica for å høre hva de tenker om Copa America. Der fikk han langt på vei bekreftet at de kommer til å takke ja til invitasjonen, men samtidig fikk han inntrykk av at den vil bli nedprioritert i forhold til Gold Cup.

- Det viktigste for dem er Gold Cup. Jeg forklarte situasjonen vår, og de var forståelsesfulle. Copa America blir trolig en turnering hvor de stiller et yngre lag. Jeg opplevde det som en positiv samtale.

- Du ble beroliget med tanke på å beholde Borges og Gamboa i juli?

- Jeg ble egentlig det, sier Jonsson, og opplyser at han trolig kan si ting med større sikkerhet onsdag.

I verste fall - og det forutsetter at Borges og Gamboa spiller begge turneringer samtidig som Costa Rica når langt - risikerer Fredrikstad å måtte klare seg uten dem i sju tippeligakamper.

Jonsson regner det som en selvfølge at de kommer til semifinale i Gold Cup.

- Costa Rica er i en «søppelgruppa», så det bør bli en walk in the park for dem, sier han.

Motstandere i gruppespiller er Cuba, El Salvador og ikke helt enkle Mexico. De to beste lagene i hver av de tre gruppene, pluss de to beste treerne, går videre til kvartfinale.

I Copa America vil Costa Rica havne i gruppe med vertsnasjon Argentina, Bolivia og Colombia.

Borges vil spille alt
Celso Borges legger ikke skjul på at han gjerne vil spille begge turneringene.

- Copa America er en stor turnering, og vi har ikke vært invitert de siste årene. Det er veldig stort å spille for hjemlandet sitt, sier han til Dagbladet.

Han kommer imidlertid ikke til å blande seg bort i diskusjonen mellom forbundet og Fredrikstad.

- Som spiller må du la dem ta seg av snakkingen. Jeg kommer til å akseptere avgjørelsen uansett. Både landslaget og Fredrikstad betyr mye for meg. Jeg stresser ikke, men landslaget er selvsagt et godt utstillingsvindu og en stor sjanse for meg.

- Hvordan høres det ut å møte Messi og Argentina?

- He-he. Nå skal vi først spille Gold Cup, så får vi se etter det, sier han.

HAR IMPONERT: Høyreback Cristian Gamboa har vært en viktig brikke for FFK i år, og har sammen med Celso Borges spilt samtlige minutter i Tippeligaen. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR IMPONERT: Høyreback Cristian Gamboa har vært en viktig brikke for FFK i år, og har sammen med Celso Borges spilt samtlige minutter i Tippeligaen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media