Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK-sjef trekker seg etter sju måneder i jobben

- Jobben ble annerledes og vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg, sier Stene.

SLITER TUNGT: Fredrikstad FK sliter tungt i årets eliteserie. Nå må tilhengerne se enda en av de sentrale personene forsvinne fra klubben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SLITER TUNGT: Fredrikstad FK sliter tungt i årets eliteserie. Nå må tilhengerne se enda en av de sentrale personene forsvinne fra klubben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Daglig leder Lars-Thomas Stene (38) gir seg i Fredrikstad Fotballklubb etter bare sju måneder i jobben.

På en pressekonferanse i klubbens lokaler torsdag opplyste Stene at han har levert inn oppsigelse.

- Jeg har etter en vurdering valgt å si opp stillingen min. Det er, etter en totalvurdering, beslutningen jeg har kommet fram til som den beste løsningen, innledet Stene pressekonferansen med, ifølge Fredriksstad Blad.

- Ting har vært annerledes enn jeg hadde blitt forespeilet. Den økonomiske situasjonen har gjort jobben min annerledes og vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg.

Stene kom fram til avgjørelsen i samråd med familien. Han informerte klubbens styre om valget tirsdag. 38-åringen blir i jobben ut august.

- Det er en vanskelig beslutning, for FFK er utrolig spennende. Det er en viktig bedrift for Fredrikstad, sa Stene, og la til at han kanskje ikke hadde takket ja til lederjobben i januar dersom han hadde visst det han nå vet om klubbens situasjon.

Stene hevder han likevel er sikker på at Fredrikstad vil lykkes framover.

Fredrikstad ligger utsatt til i nedrykkssonen i eliteserien. Med 15 poeng på 19 serierunder har østfoldingene fire poeng opp til trygg plass.

Nylig valgte den økonomiske pressede klubben å selge to nøkkelspillere. Landslagets Tarik Elyounoussi forsvant til Rosenborg, mens midtbanetalentet Etzaz Hussain ble gjenforent med Manchester United-kjenningen Ole Gunnar Solskjær i Molde. Før sesongen forsvant andre viktige brikker i laget som Amin Askar til Brann og Joachim Thomassen til Vålerenga. Hovedtrener Tom Freddy Aune gikk også av i mai på grunn av dårlige rammebetingelser og en svak sesongstart.

- Vi beklager at Lars-Thomas har kommet til den beslutningen han har gjort. Men vi har sett at han har jobbet utrolig mye og lenge, sa styreleder Gunnar Umbach Hansen om Stenes avgang.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media