AVGJORDE: Innbytter Andreas Tegstrøm scoret to mål i ekstraomgangene, etter en høydramatisk cupkamp mellom FFK og Ranheim.
Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
AVGJORDE: Innbytter Andreas Tegstrøm scoret to mål i ekstraomgangene, etter en høydramatisk cupkamp mellom FFK og Ranheim. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

FFK snudde 1-3 til 5-3 på et kvarter

Ekstraomganger mot andredivisjonslag i cupen.

||| (Dagbladet.no): Fredrikstad - Ranheim 5-3 e.e.o (3-3).

Tom Freddy Aune lå lenge an til å få en verst tenkelig start på sin andre periode som vikarierende hovedtrener i Fredrikstad.

I Anders Grönhagens uspesifiserte sykdomsfravær var det Aune som ledet laget i kveldens tredjerundekamp mot andredivisjonslaget Ranheim. Og det gikk overhodet ikke veien før i siste minutt.

Dobbelsmell i andreomgang
Ranheim sjokkerte hjemmepublikummet da Finn-Magnus Johannessen satte inn 1-0 etter bare 11 minutters spill, og selv om plankebyhjertene dunket litt roligere da Celso Borges utliknet etter halvspilt omgang, skulle det bli mer misære for Aunes menn etter pause.

For plutselig smalt det. Dobbelt.

19 minutter gjensto da Vegard Voll satte en retur i nettet, FFK var i trøbbel igjen, og før de få bortesupporterne hadde rukket å sette seg fikk de enda en gavepakke av Fredrikstad-forsvaret.

Daniel Krogstad la ballen inn foran mål, der sto Vegard Voll helt umarkert, og han satte ballen i nettet for andre gang på to minutter.

Snudde på et kvarter
Fredrikstad var rystet, og våknet ikke før i aller siste liten. Rajo Piiroja ble kastet opp som spiss, og FFK fikk etter hvert det presset som skulle til, noe som resulterte i vanvittige sluttsekunder.

Først fant Raymond Kvisvik Agbar Barsom, og Barsom reduserte. Så måtte målvakt Lindberg gi retur til Vidar Martinsen - og FFK hadde plutselig utliknet med to mål omtrent på overtid.

Ekstraomganger. Og i pausen før de to ganger 15 lå 5-6 Ranheim-spillere utslått med krampe, så det var ingen stor overraskelse at Fredrikstad utnyttet sitt momentum til å avgjøre rett etter tredje avspark.

Raymond Kvisvik slo inn med sin presise venstrefot, Rajo Piiroja headet videre, og måltyven Andreas Tegström stanget ballen i mål. Lettelse på FFK-benken, og like etter fjernet Tegström all tvil med sin andre scoring.

Fredrikstad reddet avansement med fire scoringer på 14 minutter, men det som skjedde i de 89 minuttene før den tid gir grunn til bekymring for mer enn sykdom i FFK-leiren.

Molde slet seg videre
Molde måtte slite seg til 1-0-seier over Kongsvinger i cupens tredje runde. Innbytter Rune Ertsås avgjorde med kampens eneste scoring da det gjensto ti minutter av kampen.

Ertsås hadde bare vært på banen i seks minutter da han ekspederte et frispark fra Magne Hoseth i mål, utakbart for KIL-keeper Conny Månsson.

— Jeg hadde en god følelse da jeg kom innpå, sier matchvinneren som har tidligere avgjort viktige kamper for Molde i sluttminuttene, ifølge NTB.

Molde-trener Kjell Jonevret har ikke gitt Ertsås mye spilletid denne sesongen. Det har handlet mest om Moldes senegalesere, som torsdag ikke scoret på gode muligheter. Heller ikke brasilianeren José Mota var i nærheten av en scoring.

— Det skjer alltid noe når Rune kommer innpå, sier Jonevret etter kampen.

Noen god kamp ble det ikke i Molde. Kongsvinger gikk voldsomt ut i første omgang, og skapte også mange sjanser. I andre omgang klarte 1.-divisjonslaget ikke å følge opp. Molde vant derfor fortjent.

— Vi sto i alle fall ikke med lua i hånda, sier KIL-trener Tom Nordlie.

Han mener det var liten forskjell på ferdighetene til eliteserielaget og førstedivisjonslaget, spesielt i første omgang.

— I andre omgang gikk det litt for fort for oss. Vi mistet ballen for ofte og Molde kom til kontringer. Det var litt surt da vi slapp inn målet like før slutt, sa Nordlie.