FFK-spiller ute et halvt år etter skrekkskade

Men FFK utsatte Stabæks gullfest.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no) Lillestrøm - Fredrikstad FK 1-2

Fredrikstad har fortsatte gull innen rekkevidde etter en amper og tung seier mot \'Fugla\' fra Lillestrøm. FFK tok ledelsen etter 14 minutter da Vidar Riseth bommet fullstendig på et tilbakespill.

- Jeg skulle heade den ned til keeperen, men en spiller kommer og fanger den og scorer. Det var selvfølgelig altfor svakt av meg, sier Riseth etter kampen.

Brasilianske Everton snappet ballen og kunne enkelt score sitt første mål for Fredrikstad. Gardar Johansson økte for østfoldingene etter 50 minutter spilt etter at Wallace fikk lagt inn fra kanten. Islendingen ekspederte ballen sikkert i mål.

- Dette er herlig. Det ble en fysisk kamp, men vi fightet og gjorde det storartet, sier trener Anders Grønhagen.  

Arild Sundgot reduserte for Lillestrøm med 20 minutter igjen å spille, men når hverken Olivier Occean eller Magnus Myklebust klarte å score fra henholdsvis 5 og 4 meter så endte det med tre poeng til gjestene fra Fredrikstad.

 
- Jeg ble litt nervøs da spillerne de satte innpå ble større og større, men det gikk jo bra, sier Grönhagen.

Ampert 

SCORET FFKs ANDRE: Gardar Johansson la på til 2-0 for FFK etter 50 minutter. LSK reduserte mot slutten, men laget fra Plankebyen rodde seieren i land. Foto: SCANPIX
SCORET FFKs ANDRE: Gardar Johansson la på til 2-0 for FFK etter 50 minutter. LSK reduserte mot slutten, men laget fra Plankebyen rodde seieren i land. Foto: SCANPIX Vis mer

Det var to ampre omganger og ved ni anledninger lå FFK-spillere nede med skade. Det gikk verst utover Jan Tore Ophaug som fikk kneskålen ut av ledd etter et sammenstøt med en LSK-spiller.

- Han er ute minst et halvt år. Han har et brudd i kneskålen og må opereres. Han skrek og hadde det veldig vondt, sier Fredrikstads lege Erik Strøm.

I begynnelsen av andre omgang ble Abgar Barsom sparket ned av John Anders Bjørkøy. Spillere fra begge lag braket sammen og ute på sidelinjen kokte det over for Erland Johnsen som ble sendt korrekt opp på tribunen.

- Det er jo ikke første gang jeg har hissa meg opp, men de brukte veldig lang tid på å få ut den skada spilleren (Fernando Wallace red.anm) så jeg måtte hjelpe dem litt, sier en glisende Erland Johnsen etter kampen.

FFK overlevde massivt LSK-press mot slutten og har dermed et lite håp om seriegull selv om Stabæk leder med seks poeng.

<B>UT PÅ BÅRE:</B> Jan Tore Ophaug fikk trolig kneskåla ut av ledd.