FFK Sport AS er sikret videre drift

- De fleste brikkene ser ut til å være på plass.

SLITER ØKONOMISK: Fredrikstad FK har slitt økonomisk og det var styremøte tirsdag kveld.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SLITER ØKONOMISK: Fredrikstad FK har slitt økonomisk og det var styremøte tirsdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fredrikstad Fotballklubb sliter økonomisk og i kveld har styret i fotballklubben og i selskapet FFK Sport AS hatt et styremøte for å legge fram en økonomisk løsning.

Tidligere denne måneden ble de store økonomiske problemene kjent, og FFK Sport er i reell fare for konkurs.

Rundt midnatt ble det klart at FFK Sport AS kan fortsette driften.

- FFK Sport AS har hatt en meget anstrengt økonomi og det har vært fare for konkurs i FFKs driftsselskap. I perioden frem til i dag har det vært jobbet intens, på mange plan, for å finne refinansierings- og resultatforbedrende tiltak, skriver de i en pressemelding.
 
- De fleste brikkene ser nå ut til å være på plass. Det gjenstår noen formelle godkjenninger som antas å være på plass i løpet av noen få dager. Styret i FFK Sport AS konkluderte derfor tirsdag kveld at det er grunnlag for videre drift i selskapet, fortsetter de.

Det vil være en pressekonferanse på Fredrikstad stadion onsdag, klokken 12.00.

Pressemeldingen er signert av styreleder i FFK Sport AS, Vigdis Abrahamsen Grøndahl, klubbleder Svein Johannessen og daglig leder i FFK Sport AS og Fredrikstad Fotballklubb, Lars-Thomas Stene.
 
- Stor gjeld I en pressemelding tidligere år skrev klubben om tre hovedårsaker til de økonomiske problemene:

• Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt.

• For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner.

• For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert.

Ordfører vil støtte Ordfører Jon-Ivar Nygård sier til lokalavisa at han vil være med å redde FFK.

- Jeg ser for meg å finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane. Det vil øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad vesentlig. Vi bør derfor vurdere å flytte midler til Fredrikstad stadion, men samtidig beholde midler til ny kunstgressmatte på Merkur uten undervarme. Dette vil tjene både topp- og breddeidretten samt gi en sunnere driftsbalanse for FFK, sier ordfører Jon-Ivar Nygård, ifølge Fredriksstad Blad.

- Samtidig ser vi at FFK trenger akutt hjelp i 2012. Jeg vil derfor be rådmannen se på mulighetene for å gi FFK 1 million kroner for å avhjelpe klubbens høye driftsutgifter til bane og anlegg i år. Neste skritt vil være å legge kunstgress. Dette vil gi varig lavere driftsutgifter for FFK. Forslaget må behandles i formannskapet og Bystyret, sier ordføreren.

Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer