Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK tapte etter selvmål på kampens siste spark

Brann fikk full pott i målfesten.


(Dagbladet): Fredrikstad - Brann 3-4.

Fredrikstad kjemper mot nedrykk, mens Brann har havnet i øvre del av det såkalte «ingenmannsland» på tabellen.

Slik så det også ut i de første 20 minuttene på Fredrikstad stadion, men så våknet gjestene og ble med på å skape målfest.

Brann lå under to ganger, men snudde til 3-2-ledelse før pause. FFK utliknet rett etter sidebyttet, men kampens siste spark på ballen - unntatt avsparket etterpå - ble Andreas Landgrens uheldige selvmål.

Bittert selvsagt for et FFK-lag som kunne fått god bruk for det ene poenget i kampen mot nedrykk.

- At ikke vi vinner denne kampen her med et par-tre mål er helt ufattelig. Vi rundspiller dem til tider, men vi slipper inn så ufattelig mange dumme mål, så det er det som feller oss i dag. Det er bittert, for det her skal vi vinne. Vi styrer kampen totalt, sier FFK-kaptein Jørgen Horn til TV 2 Zebra rett etter kampslutt.

Med null poeng i dag, ligger de fortsatt to poeng foran Sandnes Ulf på øverste nedrykksplass.

MAKS UFLAKS: Brann-spillerne jubler etter at Andreas Landgren (nummer 5) har fått ballen i beina etter en redning fra FFK-keeeper Jon Masalin og styrt den i eget nett. Foto: JON OLAV NESVOL / NTB SCANPIX
MAKS UFLAKS: Brann-spillerne jubler etter at Andreas Landgren (nummer 5) har fått ballen i beina etter en redning fra FFK-keeeper Jon Masalin og styrt den i eget nett. Foto: JON OLAV NESVOL / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi fikk resultatene med oss i helga, men vi klarte ikke å benytte oss av denne kampen her. Det blir en sekspoengskamp mot Sandnes Ulf neste helg, som blir utrolig viktig.

Praktkontring Fredrikstad scoret 1-0 før det var spilt tre minutter. De startet en kontring på egen halvdel. Martin Pusic førte ballen i stort tempo, sendte den ut på venstresiden til Nenad Sreckovic. Han slo på tvers til Robert Stene, som enkelt kunne sette ballen i tomt mål.

FFK fortsatte å kjøre på, og var ved flere anledninger nær ny scoring før Brann kom skikkelig i gang.

Men det jevnet seg ut, og gjestene utliknet litt over midtveis i omgangen, etter at FFK-keeper Jon Masalin bokset ballen mellom beina på lagkamerat Jørgen Horn. Dermed sto Kim Ojo plutselig alene ved bakerste stolpe med god tid til å dempe ballen og dytte den i mål.

Et par minutter seinere var imidlertid FFK tilbake i ledelsen etter at Pusic elegant dempet et innlegg fra Haitam Aleesani, kastet seg fram og pirket ballen forbi Piotr Leciejewski i Brann-målet.

Straffe via tverrligger Men Aleesami rotet det til for Brann drøye fem minutter før pause. Han var alt for seint ute i forsøket på å takle Birkir Sævarsson i eget felt og laget et soleklart straffespark.

Erik Huseklepp satte inn straffesparket via tverrliggeren.

Like før pause satte Kristoffer Larsen full fart med ballen i beina fra egen halvdel, passerte et par FFK-spillere, spilte fri Huseklepp før han fikk ballen tilbake midt foran mål. Kampen var snudd etter et flott Brann-angrep.

Rett etter pause var imidlertid FFK tilbake på talefot. Sreckovic fosset fram på venstresida, skar inn i feltet og slo inn foran mål til en umarkert Ole Jørgen Halvorsen, som enkelt satte inn 3-3 i gapende tomt nett.

Så roet det hele seg ned, før avgjørelsen falt over to minutter på overtid. Bentley kom til avslutning i feltet, Masalin reddet, men slo ballen rett i beina på Landgren. Han rakk ikke reagere, og ballen spratt inn i eget mål.

- Utrolig kjedelig Fredrikstad misbrukte dermed sjansen til å stikke fra Sandnes Ulf og ta innpå Sogndal, og lever farlig på kvalikplass.

- Det er selvfølgelig utrolig kjedelig. Kampen sett under ett synes jeg vi er best i første omgang. Jeg føler vi burde gått til pause med ett eller to måls ledelse, i stedet ligger vi under. Vi kommer ut og får 3-3, etter hvert synes jeg kampen bølger veldig. Vi angriper og de kontrer og det blir litt farligheter begge veier. Men lag i motgang ... to tap på overtid på to kamper nå, det føles veldig surt, sier FFK-trener Trond Amundsen til TV 2 Zebra.

Mer fornøyd var naturlig nok Brann-trener Rune Skarsfjord.

- Vi vinner på å ha veldig sterk stall i dag. Vi blir tvunget til å gjøre tre bytter, og det gir oss ekstra krefter. Spesielt i andre omgang hvor spillet bølger, synes jeg vi var sterke og hadde størst sjanser. At den kommer helt til slutt er litt tilfeldig, men da hadde vi et veldig trøkk med cornere og til slutt ble det så tett der inne at det ble scoring. Jeg synes det var en utrolig deilig borteseier, sier Skarsfjord.