Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- FFK teknisk konkurs

Ingen banker vil låne dem 10 millioner kroner.

STYRER MOT STUPET:Fredrikstad har brukt mye penger på å hente Tom Nordlie og to nye spillere den siste tida, men selv om FFK-treneren skulle greie å holde laget i eliteserien, kan de bli slått konkurs. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
STYRER MOT STUPET:Fredrikstad har brukt mye penger på å hente Tom Nordlie og to nye spillere den siste tida, men selv om FFK-treneren skulle greie å holde laget i eliteserien, kan de bli slått konkurs. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix . Vis mer

|||

Et styremedlem i Fredrikstad regner klubben som teknisk konkurs. FFK trenger 10 millioner kroner i lån, men får ingen banker med på ideen.

At norske fotballklubber sliter med økonomien begynner å bli svært vanlig. Situasjonen i Fredrikstad blir mer og mer alvorlig, melder TV 2.

Klubben er i akutt pengenød og trenger et lån på 10 millioner kroner raskt. Men ingen banker vil låne ut pengene, som skal gå til å betale lønn til spillere og administrasjonen ut året.

- Likviditetssituasjonen er vanskelig inntil vi får det lånet på plass, sier klubbdirektør Runar W. Henriksen til TV 2.

Han håper kommunen vil stille en lånegaranti. Pengenøden kom da det budsjetterte salget av Fernando Wallace Pereira ikke ble noe av.

Et av klubbens styremedlemmer, som også er advokat med konkursrett som spesialfelt, hevder ifølge kanalen i en styrerapport at klubben er teknisk konkurs.

- Isolert sett kan man si det når egenkapitalen er tapt, men så lenge det finnes en stor oppside ved at spillerstallen vår er verdt titalls millioner enn den står bokført som, ønsker vi å fortsette driften, sier Henriksen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling