FFK-trener med Bjørkøy-tabbe

Ble oppdaget av supporterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Tippeligaen kl. 18.00: Fredrikstad - Odd

(Dagbladet.no): FFK-trener Anders Grönhagen hadde allerede avskrevet kaptein John Anders Bjørkøy fra dagens kamp mot Odd Grenland. Heldigvis for svensken er det årvåkne folk rundt klubben som følger bedre med på kortoversikten enn ham selv.

Tidligere denne uka svarte Grönhagen slik da FFK TV spurte om det ble utskiftninger på laget fra cuptapet mot Nybergsund:

- Vi får se, jeg tror det er viktig å lese på spillerne hvordan de kjenner seg på lørdagstreningen. Det viktigste er revansjesuget. Vi har «Jonna» (John Anders Bjørkøy) utestengt, og derfor litt problemer...det gjelder å sette opp det sterkeste laget for dagen.

Flere i Fredrikstad stusset på uttalelsen, ettersom Bjørkøy bare står bokført med to gule kort. På supportersiden ffksupporter.net ble det derfor spekulert i om kapteinen ble straffet for sin dårlig tilslørte misnøye mot dommer Svein Erik Edvartsen etter tapet mot Strømsgodset, da han slo fast at Fredrikstad hadde spilt mot 12 mann.

Tellefeil

NFF har imidlertid latt uttalelsen ligge i fred - og hvordan Grönhagen kunne tro at Bjørkøy var suspendert er derfor et lite mysterium.

- Det hele skyldes en tellefeil et eller annet sted. Jeg vet ikke hvorfor Grönhagen oppfattet at Bjørkøy var utestengt, jeg har i alle fall hatt to gule kort på ham hele tiden. Men for sikkerhets skyld ønsket Grönhagen at jeg skulle gå gjennom alle kamprapportene. Det har jeg gjort - Bjørkøy har to gule kort, slik det også står i alle offisielle statistikker, sier materialforvalter Joakim Karlsen til Fredrikstad Blad.

IKKE UTESTENGT: Anders Grönhagen var overbevist om at han måtte unnvære kaptein John Anders Bjørkøy til dagens møte med Odd Grenland. Bjørkøy har imidlertid bare to gule kort, og ikke tre slike treneren trodde. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
IKKE UTESTENGT: Anders Grönhagen var overbevist om at han måtte unnvære kaptein John Anders Bjørkøy til dagens møte med Odd Grenland. Bjørkøy har imidlertid bare to gule kort, og ikke tre slike treneren trodde. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer

Grönhagen har i hvert fall fått med seg at Agim Shabani - som presterte å få tre røde kort på fire dager denne uka - er forhindret fra å spille dagens kamp.

Odd i flytsonen

Det er ikke nyervervelsen Johan Sjöberg fra Elfsborg, som kan få sin debut i dag. Med seier tar Fredrikstad ferie med 19 poeng - som i så fall er et meget godt grunnlag med tanke på fornyet eliteseriekontrakt.

Grönhagen vet imidlertid at Odd har våknet etter sin begredelige start på sesongen.

- Odd begynte svakt, men har hatt bra innsats nå på slutten. De er i flytsonen. Får vi tre poeng i dag får vi en trivelig ferie og en bra oppstart foran høsten, sier Grönhagen til FFK TV.

FFK-trener med Bjørkøy-tabbe
<B>FIKK GLADMELDING:</B> Anders Grönhagen kan bruke John Anders Bjørkøy likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer