Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FFK ydmyket Lyn i avskjeden

- Var forbanna i pausen, sier Tom Nordlie.

STARTET BALLET: Celso Borges overlistet målvakt Arnar Darri Petursson før 1-0. Senere ble Petursson utvist, og sifrene mye styggere for Lyn.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STARTET BALLET: Celso Borges overlistet målvakt Arnar Darri Petursson før 1-0. Senere ble Petursson utvist, og sifrene mye styggere for Lyn. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): FC Lyn Oslo — Fredrikstad FK 0-5 (0-2).

Det ble en tung Tippeliga-avskjed for Lyn. En sesong i bratt motbakke kulminerte med et ydmykende tap hjemme for Tom Nordlies Fredrikstad.

0-5, varen er levert og heter i beste fall Adecco-ligaen for den tradisjonsrike klubben på Oslo vest.

- Jeg synes vi hang bra med lenge, men det ble tungt da Fredrikstad skåret sitt tredje mål. Det var jo ikke noen morsom avslutning akkurat, sier Lyn-trener Gunnar Halle etter kampen.

Rusletempo
Utgangspunktet før kveldens avslutning på Ullevaal var ikke av det særs spennende slaget: Lyn har vært Adecco-klar i lang tid, mens Fredrikstad må ut i kvalifisering mot nabo Sarpsborg for å spille om retten til fortsatt tippeligaspill.

Og lenge var det da også rusletempo i kampen ingen hadde noe å vinne bortsett fra en god følelse etter en lang og trå fotballsesong i Østfold og på Oslo vest.

Halvveis ut i omgangen eksploderte det imidlertid på landslagsarenaen.

Effektive FFK
23.min: Nordlie-favoritten Alex Valencia tverrvender inne på Lyns halvdel og vipper Celso Borges lekkert igjen på vei mot mål. Lyn-keeper Petursson redder mesterlig første forsøk, men costaricaneren ruller enkelt inn FFK-ledelse på returen.

25.min: Kim Holmen får stå helt alene på bakerste stolpe, men med ryggsekken på skyter han himmelhøyt over mål.

26.min: FFK tar et raskt frispark og spiller fri Gardar Johannsson ved dødlinja. Islendingen banker ballen inn foran mål, der Valencia har løpt seg fri og styrer ballen ned i korthjørnet med pannebrasken.

- Lyn var fullt på høyde med oss i første omgang og i pausen var jeg forbanna. Etter sidebytte ble vi bedre og viser at vi er et bra lag når vi er «på», sier FFK-trenerTom Nordlie til Dagbladet.

Etter to raske i sekken, senket FFK seg noe og slapp Lyn mer med i kampen igjen. Både Angan, Berget og van der Burgt hadde gode muligheter ti å redusere, men maktet ikke å overliste en stødig Kenny Stamatopoulos i FFK-målet.

God Valencia
Sjansemessig var Lyn fullt på høyde med FFK,  men som så mange ganger før i år: det sviktet i begge ender.

Ti minutter ut i 2.omgang satt den endelige spikeren i Lyn-kista.

En aktiv Alex Valencia fikk nok en gang slått inn i feltet, men på bakre stolpe presterte Amin Askar å sette ballen i tverrliggeren fra en halv meters hold. Returen endte hos Gardar Johansson som banket inn sitt fjerde tippeligamål for året.

Fantastisk Gashi-pasning
Det var ingen stor fotballkamp på Ullevaal, men etter knappe timen viste Ardian Gashi i hvertfall ferdigheter fra øverste hylle.

Med utsida av foten og på halvspretten sendte midtbanekrigeren Amin Askar igjennom på  mål på aller vakreste vis. Askar dyttet ballen forbi keeper Peturrson og ble lagt i bakken.

Korrekt rødt kort og straffespark.

Den danske unggutten Daniel Wass økte til firemålsledelse via beina til keeper-innbytter Tarjei Omenaas.

- Den pasningen var faktisk veldig fin. Resultatmessig betydde dette lite, men det er viktig at vi får med oss selvtillit inn til kvalikkampen mot Sarpsborg, sier Ardian Gashi til Dagbladet.

Ydmyket
Resten av kampen sto i mosjonens tegn. Et motløst Lyn-lag klarte ikke å spille seg frem til klare målsjanser, mens FFK hvilte sine beste spillere og så ut til å forberede seg til fredagens oppgjør mot Sarpsborg 08.

- De siste tjue minuttene ville vi vel bare unngå skader, da var det kjedelig utpå der, sier Tom Nordlie.

Kvarteret før slutt fastsatte innbytter Pål André Czwartek sluttresultatet til 0-5. FFK tar med seg selvtillit inn i kvalifiseringen, for Lyn er lidelsen over.

- Vi ser frem til fredagens kamp. Det er morsommere å spille når det betyr noe, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

NB: Både Abgar Barsom og Ardian Gashi måtte gi seg med skader underveis, men det ska ikke være fare for at noen av de må stå over fredagens oppgjør mot Sarpsborg 08.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media