FFKs superspisser fikset drømmestart

Snudde 0-1 til 2-1 mot Aalesund.

PERFEKT START: Her feirer FFK-spillerne 2-1-målet til Mads Hansen etter 79 minutter. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
PERFEKT START: Her feirer FFK-spillerne 2-1-målet til Mads Hansen etter 79 minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Aalesund - Fredrikstad 1-2

(Dagbladet): I Tarik Elyounoussi og Celso Borges har Fredrikstad et spisspar de fleste klubber i Tippeligaen kan misunne dem.

I tippeligacomebacket borte mot Aalesund i kveld var duoen arkitekten bak en sterk snuoperasjon, der FFK snudde 0-1 til 2-1 i 2. omgang.

- Utrolig deilig. I pausen snakket vi om at vi hadde mye flyt i treningskampene, og at vi nå måtte vise mental styrke ved å snu en match der vi lå under. Så går vi ut og gjør det. Jeg er stolt av gutta, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til TV 2.

Aalesund gikk til pause med ledelse etter hårreisende forsvarsspill fra gjestene, der utsparket fra AaFK-keeper Sten Grytebust på egen 16-meter ble til en målgivende pasning for Demar Phillips, som lobbet kaldt i mål alene med Lasse Staw.

Da virket det lite sannsynlig at hjemmesterke AaFK - som bare tapte to kamper på eget kunstgress i fjor - skulle stå poengløse tilbake etter full tid.

FFK overtok
Men Kjetil Rekdal, som før kampen uttalte at FFK hadde vært blant de aller mest imponerende tippeligaklubbene gjennom vinteren, fikk rett i sine advarsler.

Anført av Tarik og Borges slo østfoldingene nemlig hardt tilbake.

Bare noen få minutter inn i 2. omgang headet midtstopper Jørgen Horn i tverliggeren, via et AaFK-hode. På en corner like etter viste Grytebust at savnet etter Lindegaard fort kan bli vanskelig å håndtere, da han bokset ballen rett ned i føttene på Borges.

22-åringen fra Costa Rica takket og bukket, og banket inn utlikningen med venstrebeinet.

- Borges er åpenbart en klassespiller med matchvinneregenskaper i Tippeligaen. Viktigste mann for FFK og avgjørende for kampens resultat, skriver tidligere AaFK-keeper Anders Lindegaard på Twitter.

Mønsterkontring
Ingen av lagene virket å slå seg til ro med det ene poenget. Men Fredrikstad ville aller mest, var det dominerende laget etter pause og de fikk belønningen sin etter 79 minutter:

Celso Borges slo en stikker i bakrommet til Elyounoussi, som holdt igjen pasningen akkurat til innbytter Mads Hansen hadde løpt seg fri inne i boksen. Den tidligere Mjøndalen-spilleren, som for øvrig scoret det flotteste målet i norsk fotball for to sesonger med et Messi-raid fra egen halvdel, fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål.

- Det ble et vellykket bytte. Alex (Valencia) begynte å gå tom etter sykdommen, og så visste vi at vi hadde en voldsomt rask spiller på benken. Det funket jo bra, gliser Aune.

Kjetil Rekdal var skuffet, men fattet etter å ha sett FFK snu 0-1 til 2-1.

- Det var dårlige forhold og vanskelige forhold, men jeg skal ikke bruke det som unnskyldning. Vi hadde fordel av det i 1. omgang og ledet 1-0. De utlikner på en fryktelig enkel måte. Sten (Grytebust) er urutinert, på grunn av vinden skal han kjappe seg med utsparket, så blir det et dårlig utspark som ender med corner imot og baklengs, sier han til TV 2.

- Juniorfeil?

- Vi er et ungt og naivt lag, og vi blir hardt straffet for det i dag. Vi kunne like gjerne fått med oss poeng. Vi gjør noe bra og noe dumt, og da blir det vanskelig når man møter et godt lag. Jeg synes Fredrikstad var gode, sier Rekdal.

Men understreker overfor NTB:

- Dette var et svært unødvendig tap, og det lover ikke godt at vi taper en hjemmekamp etter å ha ledet.