Fiasko for Manchester United:- Han er under et voldsomt press

Nå må de røde spille Europa League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Wolfsburg - Manchester United 3-2 (2-1)

(Dagbladet): Manchester Uniteds utgangspunkt i kveld var såre enkelt: Vinne mot Wolfsburg, eller risikere å ryke på hodet ut av Champions League.

For med poengtap i Tyskland ville Manchester-laget være avhengig av at PSV avga poeng hjemme mot CSKA Moskva.

United tok en tidlig ledelse, før Wolfsburg snudde kampen. Samtidig var det 0-0 mellom PSV og CSKA Moskva. Et snaut kvarter før slutt scoret imidlertid CSKA Moskva, slik at United ville gå videre selv med tap.

Det var imidlertid ikke lenge engelskmennene var i gledesrus, for PSV utliknet minuttet etterpå, og på nytt måtte United jage scoring for å ta seg videre.

Fra himmel til helvete Og den forløsende scoringen kom etter 82 minutter. En heading fra Fellaini ble forlenget i mål av Guilavogui, og United var tilbake i himmelen.

Der skulle de imidlertid ikke være lenge.

Champions League:

PSV Eindhoven (Nederland) — CSKA Moskva (Russland) 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Sergei Ignasevitsj (str., 76), 1-1 Luuk de Jong (78), 2-1 Davy Proepper (86).

35.000 tilskuere.

Wolfsburg (Tyskland) — Manchester U. (England) 3-2 (2-1)

Mål: 0-1 Anthony Martial (10), 1-1 Naldo (14), 2-1 Vierinha (29), 2-2 Joshua Guilavogui (selvmål, 82), 3-2 Naldo (84).

26.400 tilskuere.

Wolfsburg 6 4 0 2 9 - 6 12
PSV Eindhoven 6 3 1 2 8 - 7 10
Manchester U. 6 2 2 2 7 - 7 8
CSKA Moskva 6 1 1 4 5 - 9 4

(NTB)

Før Wolfsburg tok tilbake ledelsen ved midstopper Naldo, før PSV scoret igjen mot CSKA Moskva. Snipp, snapp, snute for Champions League-sesongen til United.

- Fra himmel til helvete i løpet av ett minutt for Louis van Gaal, uttalte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Nå må United ta den tunge veien til Europa League.

- Det var en sinnssyk kamp. Vi hadde sjansen til å vinne og kjempet for det.  Vi var favoritter i gruppa, men det var en jevn gruppe. Både jeg og spillerne er skuffet. Det er i CL vi ville vise hva vi er gode for, sa Louis van Gaal etter kampen ifølge The Mirror.

Etterpå fikk van Gaal gjennomgå av tidligere United-spiller Michael Owen:

- De har tapt for Middlesbrough i cupen, er ute av Champions League og spiller dårlig uke etter uke. De gjør det bra i ligaen, men det kommer til å bli stilt store spørsmål nå, sier han til BT Sport.

Ville vinne - Vi tenker ikke på uavgjort, vi går for seier, uttalte Wolfsburg-manager Dieter Hecking før kampen.

Og det hadde han rett i.

For Wolfsburg hadde på ingen måte tenkt å gire ned etter at de utliknet Uniteds ledelse. Et praktangrep sørget før at tyskerne snudde kampen i den første omgangen.

Van Gaal har fått mye kritikk for måten United spiller på denne sesongen, men de rødkledde har likevel tatt nødvendige poeng i hjemlig liga. Tidlig exit i Champions League ville kastet ytterligere bensin på det berømte bålet.

Pangstart Allerede etter tre minutter kunne, og burde, hjemmelaget gått opp i ledelsen. André Schürrle sto helt alene med David de Gea da pasningen fra høyre kom, men tyskeren banket ballen langt over mål på første berøring.

Mye hvilte på unge skuldre i kveld. Anthony Martial (20), Jesse Lingard (22) og Memphis Depay (21) skulle sammen med Juan Mata (27) stå for den offensive kraften til United.

Og Martial skulle vise seg tilliten verdig. En perfekt vektet stikker fra Juan Mata fant franskmannen, som var iskald alene med keeper. Målet kom før det var spilt i ti minutter. En drømmeåpning for bortelaget.

Men det skulle ikke vare lenge. Fire minutter etterpå var det i balanse i regnskapet da Naldo ekspederte ballen i mål på første touch etter et Wolfsburg-frispark. United-forsvaret hang overhodet ikke med på scoringen.

Drømmemål Og det skulle bli verre for bortelaget. For like etter at Fellaini hadde en stor mulighet for United, sto det plutselig 2-1 til Wolfsburg. Ledermålet kom etter nydelig kombinasjonsspill, som endte med at Vieirinha enkelt kunne plassere ballen i nærmest tomt bur. Julian Draxler var hovedarkitekten bak angrepet.

- Det er vidunderlig av Wolfsburg! utbrøt Viasat-kommentator Roar Stokke.

- Fantastisk scoring, helt nydelig, mente Rune Bratseth i Viasat-studio.

Målet fikk flere til å ta fram superlativene på Twitter. Deriblant Morten Langli i Viasat-studio, som mente det var en «sjuk» scoring (se scoringen øverst i artikkelen).

Manchester United-spillerne var sikre på at Jesse Lingard hadde utliknet til 2-2 noen minutter før hvilen, men etter noen sekunder gikk det opp for dem at dommertrioen hadde annullert scoringen. Dommeren mente Juan Mata stod i veien for Wolfsburg-keeperen da skuddet fra distanse ble avfyrt, en avgjørelse som kunne bli skjebnesvanger for United.

Store sjanser I starten på den andre omgangen var det de røde som skapte store muligheter ved Memphis Depay og Jesse Lingard, men balle ville ikke inn i nettmaskene.

I motsatt ende fikk Wolfsburg en stor mulighet til å øke ledelsen like etter Uniteds sjansesløseri, men David de Gea vartet opp med feberredninger ved to anledninger.

Etterpå bølget kampen fram og tilbake, og tilhengerne i begge leire ble vitne til en svært dramatisk avslutning på gruppespillet. En avslutning som gjør at Wolfsburg og PSV tar seg videre til neste runde.

Skadeproblemene til Manchester United ble forverret i kveld, da Matteo Darmian gikk ut med det som så ut som en strekk på baksiden av låret. Chris Smalling fikk seg også en liten smell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer