Fiasko før start

Ole Einar Bjørndalen var ikke konsentrert nok på innskytinga og endte helt nede på 10. plass i gårsdagens fellesstart. Han er en av de svakeste skytterne i verdenstoppen fem uker før VM på hjemmebane.

Årets første fellestart ble en gedigen nedtur for Bjørndalen etter jubelhelga i Oberhof med tre seire. 1-1-3-4-1-1-10 er 25-åringens plasseringer i v-cupen hittil i sesongen.

- Jeg er ikke så voldsomt bekymra, sier Bjørndalen, som beholder andreplassen sammenlagt til tross for helbommen i går.

  • Dette bør bekymre ham mer:

Dagbladet har gått gjennom samtlige skudd de ti beste på v-cuplista har avfyrt individuelt siden åpningsrennet i Hochfilzen. Statistikken viser at bare to mann skyter dårligere enn Ole Einar: Russeren Vladimir Dratsjev og lagkamerat Frode Andresen. Bjørndalen har skutt dårligere i stående enn i liggende. Men i går ble det helbom med magen på matta.

- Jeg skjøt to bom, sier han.

- Hvorfor?

- Jeg hadde skrudd to bom for høyt. Jobbet ikke godt nok i innskytinga, innrømmer han.

Skytetrener Gisle Fenne bekrefter at Bjørndalen ikke var på høyden i perioden for start.

- Kunne kanskje vært bedre, ja.

To bom på første skyting er krise i en fellestart. Løpere i fleng forsvant ut fra standplass før Bjørndalen. Stressnivået økte.

- Det blir mer hektisk, sier trener Audun Svartdal.

Enkle forhold

Bjørndalen satset alt på å kjøre inn teten, men skjøt på nytt to bom i første stående.

- Det var slurv. Jeg blei stressa, sier han.

Svartdal mener gårsdagens enkle langrennsforhold i Ruhpolding gikk i kondisjonsfantomet Bjørndalens disfavør. Løpere med svakere motor holder lenger på gnistrende vinterføre.

I Oberhof sist helg var det akkurat omvendt. Da vant Bjørndalen alt som var. Tross skyteproblemene gleder derfor Svartdalen seg til VM i Holmenkollen 19.-27 februar.

- Der er det tung løype, sier han.

PS:

Før VM i fjor skjøt Bjørndalen enda svakere enn i år. Da ledet han v-cupen, men var dårligste skytter av de ti beste med 82 prosent treffprosent både i liggende og stående.

SKUFFET: Ole Einar Bjørndalen måtte nøye seg med en skuffende 10. plass i går. - Jeg jobbet ikke godt nok med innskytinga, innrømmer han.