Fiasko-proff løfter Viking

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Start 3- 0. Profflivet i Manchester United og IFK Göteborg ble en gedigen fiasko, men hjemme i Stavanger blomstrer Erik Nevland.

- Kjempekjekt, her får jeg tillit, nå tenker jeg ikke på profflivet ute, sier unge Nevland.

Sjøl vil ikke Viking-spissen innrømme at han var helt på felgen som fotballspiller da han ble hentet hjem til Stavanger. Men hjelpetrener Svein Fjælberg, som kjenner Erik Nevland bedre enn de fleste, forteller hva slags person som kom tilbake fra storklubbene i England og Sverige.

- Erik var langt nede, både han og vi måtte jobbe beinhardt for å få suksess igjen. Trøkken han fikk var knallhard, sier Fjælberg.

Ikke fast

Nevland var ikke fast på Viking i treningskampene. Han spilte famlende, ubesluttsomt: mange trodde at han aldri ville komme tilbake.

Svein Fjælberg vil ikke si at eks-United-proffen hadde nykker, men han var preget av å ha vært høyt oppe i fotballverdenen.

- Han skulle bevise at han var så veldig, veldig god. Og så glemte han basisen og feilet på det enkle. Vi kjente potensialet hans, og konsentrerte oss om å bygge spilleren sakte opp igjen, sier Fjælberg.

Nå har Erik Nevland levert tre gode kamper på rad. Han kjemper som en helt, vinner baller, stikker pasninger og avslutter slik en spiss skal.

Duger

- Jeg får vist hva jeg duger til. Ambisjonene er å spille fast i Viking, og nå er vi inne i en god stim, sier Nevland til Dagbladet.

  • Han har spilt mange kamper på U 21-landslaget, nå vil han gjerne vinne medalje sammen med kameratene i Viking.
KONSENTRERT: Erik Nevland hadde ingen vellykket karriere i Manchester United og IFK Göteborg, men hjemme i Viking blomstrer han.