FOR GLISNE TRIBUNER: Norges kamper i VM er blant de best besøkte, takket være «Håndballens Venner», men det er likevel god plass på tribunen når Linn Kristin Riegelhuth Koren og lagvenninnene er i aksjon.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FOR GLISNE TRIBUNER: Norges kamper i VM er blant de best besøkte, takket være «Håndballens Venner», men det er likevel god plass på tribunen når Linn Kristin Riegelhuth Koren og lagvenninnene er i aksjon.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Fiasko-VM på tribunen

De første 24 kampene dro til sammen færre folk enn finalen i 2007.

Håndball-VM er en total fiasko tilskuermessig. De første 24 kampene dro til sammen færre folk til hallene enn finalen i 2007.

De offisielle tallene forteller om 14.400 tilskuere totalt etter to runder i alle grupper. Da Russland slo Norge i Paris i 2007, var hele 14.600 på plass.

- Det er skandaløst at arrangøren og Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ikke jobber for å få flere folk i hallene. Vi befinner oss i et område med 22 millioner innbyggere. Det må skje noe, sier Pytlick til dhf.dk.

Den danske treneren talte opp 49 tilskuere på Danmark - Argentina.

Bare fire kamper har hatt over 1000 tilskuere så langt i VM. Best besøkt er verten Brasil (3000 og 1500) og Norge (1200 og 1000). VM-snittet ligger på 600.

- Det har jo kommet bort folk og spurt hvor vi kommer fra. «Norge,» sier vi. Å ja, hva er det dere gjør her? «Nei, det er VM,» liksom. De følger jo ikke med, de vet jo ikke hva som skjer, sa Camilla Herrem til Dagbladet i går om mangelen på brasiliansk håndballfeber.

Dette er ikke første gang med glisne VM-tribuner. Både i 2001, 2005 og 2009 var det nesten folketomt på mange kamper.

- Når du har São Paulo, en by som med nærliggende områder har 20 millioner mennesker, du har en hall som tar 10 000 mennesker, og så kommer det 3000 på åpningskampen - da blir det jo tragikomisk, sa TV 2-kommentator Harlad Bredeli til Dagbladet i går.

For ti år siden (Italia) hadde Norge flere ganger 50 tilskuere i gruppespillet.

(NTB)