Børs:

Fiasko

Norge sviktet fullstendig i VMs åpningkamp mot New Zealand. I en rotete og upresis kamp er det vanskelig å peke ut Norges beste spiller. Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne i åpningskampen.

USYNLIG: Ada Stolsmo Hegerberg klarte ikke å utfordre New Zealands keeper. Foto: Lise Åserud / NTB
USYNLIG: Ada Stolsmo Hegerberg klarte ikke å utfordre New Zealands keeper. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • New Zealand - Norge 1-0 (0-0)

Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Du må ha spilt i minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Aurora Mikalsen - 5

Ble ikke satt på de største prøvene, lite å gjøre med Wilkinsons 1-0 scoring. God redning etter 62 minutter, fikk hjelp av tverliggeren på straffesparket rett før slutt.

Thea Bjelde - 4

Viktig blokkering rett før pause fra New Zealands Hannah Wilkinson. Gjorde færrest feil i den norske forsvarsrekka, god i duellspillet. Byttet ut med krampe på overtid.

Maren Mjelde - 3

Ingen stor kamp av Norges kaptein, som resten av forsvarsfireren blir det for mye pasningsfeil og for mange lange baller uten frimerke. Svak involvering rett før pause hvor Wilkinson kom alene med Mikalsen, reddet av Bjelde. Feil posisisjonert da Wilkinson satte inn 1-0.

Mathilde Harviken - 3

Ok start på kampen, blokkerte et skudd etter 11 minutter, men taper løpsduellen før 0-1 scoringen. Blir ellers mange feilpasninger fra VM-debutanten.

Tuva Hansen - 3

Svak kamp. Sleit i posisjoneringsspillet. Involverte seg positivt med et skudd i tverliggeren ti minutter før slutt, men involvert i straffesituasjonen før slutt.

Frida Leonhardsen Maanum - 4

Svidde Norges første store sjanse etter at Hegerberg la igjen ballen på 12 meter. Fikk en ny god sjanse i den andre omgangen, fra fire meter satte hun ballen to meter til venstre for mål. Byttet ut etter 74 minutter.

Ingrid Syrstad Engen - 3

Noen farlige balltap sentralt i banen, ble for mye rom å dekke som den dype i midtbanetreeren. Klarte ikke å styre kampen på Norges midtbane.

Guro Reiten - 4

Chelsea-stjerna var som flere av sine lagvenninner svært usynlig særlig i første omgang. De få gangene hun fikk ballen i gode posisjoner til å sette opp Hegerberg var pasningen for upresis. Fikk en kjempemulighet på overtid. Ellers lite involvert.

Caroline Graham Hansen - 5

Ganske usynlig første 35 minuttene, lite å jobbe med. Farlig hver gang hun ble satt opp ute til høyre. Men fikk for lite å jobbe med. Prøvde flere ganger å skape noe på egenhånd.

Julie Blakstad - 3

Mange balltap første ti minuttene, brukte for lang tid i flere situasjoner. Svært usynlig og byttet ut etter 56 minutter.

Ada Stolsmo Hegerberg - 4

God og sterk i duellene, men blir for mye balltap og pasningsfeil i første omgang. Satte opp Maanum til Norges første store sjanse etter 19 minutter. Eller fikk Norges stjernespiss null og niks å jobbe med inne foran boksen, der hun er best.

Innbyttere:

Emilie Haavi - 5

Spilte 34 minutter. Frisk etter innhoppet. Fikk en del rom ute til venstre, men manglet på innleggskvaliteten. Kom seg rundt på den venstre kanten ved et par anledninger, men traff ikke på innleggene.

Vilde Bøe Risa -

Fikk 16 minutter. For kort tid til å bli vurdert.

Anja Sønstevold -

6 minutter. For kort tid til å bli vurdert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer