David Beckham:

Fiaskoår

David Beckhams karriere som klubbeier har gått langt dårligere enn som spiller. Det har nærmest vært et mareritt.

SLITER: David Beckham kunne nesten ikke fått en dårligere start på sin klubbeier-karriere. FOTO: Michael Reaves/AFP
SLITER: David Beckham kunne nesten ikke fått en dårligere start på sin klubbeier-karriere. FOTO: Michael Reaves/AFP Vis mer
Publisert

En første sesong uten publikum, sparkede trenere og en ny tung innledning på sesong to. David Beckham har langt ifra fått en drømmestart som klubbeier i MLS-klubben Inter Miami.

I tillegg har klubben blitt straffet med MLS høyeste bøter noensinne, etter at de hadde fire spillere med lønn over ligaens lønnstak.

- Det er et organisert kaos, men vi kommer til å være klare, uttalte klubbens daværende sportssjef Paul McDonough før Inter Miamis sesongstart i 2020. Sitatet er gjengitt i Expressen.

Målet til klubben var å ta MLS med storm, men en positiv storm har latt vente på seg.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

Bladd opp for stjernespillere

Da Beckham la opp som spiller i 2013, var det allerede bestemt at han skulle bli klubbeier. I kontrakten med LA Galaxy hadde stjernen nemlig en klausul som ga ham rett til å starte en ny MLS-klubb. Den fikk etter hvert navnet Inter Miami, og ble startet opp januar 2018.

Laget ble den første MLS-klubben til å tape sine fem første kamper. Det fikk Beckham til å bla opp for sin gamle lagkamerat Blaise Matuidi og storskytter Gonzalo Higuaín fra Juventus i fjor sommer.

KJENNING: David Beckham og Blaise Matuidi var lagkamerater i PSG. Sommeren 2020 signerte eieren franskmannen og Gonzalo Higuaín. Her med Zlatan Ibrahimovic og Gregory Van der Wiel i kampen mot Saint-Etienne i 2013. FOTO: AP/NTB
KJENNING: David Beckham og Blaise Matuidi var lagkamerater i PSG. Sommeren 2020 signerte eieren franskmannen og Gonzalo Higuaín. Her med Zlatan Ibrahimovic og Gregory Van der Wiel i kampen mot Saint-Etienne i 2013. FOTO: AP/NTB Vis mer

Ny venn inn

Tiendeplassen i ligaen sesongen etter sto ikke til de høye forventningene, og dermed ble trener Diogo Alonso erstattet med nok en tidligere bekjent.

Phil Neville, hans gamle lagkompis fra Manchester United, var den nye mannen inn dørene. Det skapte reaksjoner.

- Folk tror jeg bare ansetter han fordi han er min venn, men det er ikke tilfelle. Det er hvordan han er som menneske, og hans høye arbeidsmoral som gjør at han får denne jobben, sa Beckham på en pressekonferanse i januar, i anledning ansettelsen.

Til tross for lovordene fra den tidligere Manchester United og Real Madrid-stjernen, har ikke Phil Neville fått en flygende start på MLS-sesongen.

Inter Miami ligger på ellevte plass av totalt 14 lag i den øverste konferansen, og laget har bare vunnet to av sine åtte første kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer