Mowinckel og Skjøld kjørte ut

Fiaskodag for de norske alpintjentene

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin er i føringen kvinnenes superkombinasjon etter første del. Både Ragnhild Mowinckel og Maren Skjøld kjørte ut i slalåmrennet.

KJØRTE UT: Ragnhild Mowinckel hadde ingen god dag på jobben fredag. Foto: Pierre Teyssot / Splash News

KJØRTE UT: Ragnhild Mowinckel hadde ingen god dag på jobben fredag. Foto: Pierre Teyssot / Splash News

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På grunn av tett tåke i St. Moritz valgte man å gjennomføre slalåmrennet først og super-G rennet senere fredag i håp om at tåken letter. Opprinnelig skulle rekkefølgen vært motsatt.

For Norges håp ble det en dårlig dag i OL-byen fra 1928 og 1948. Ragnhild Mowinckel forsvant ut etter rundt ti-elleve sekunder etter å ha gått på en klassisk innerski. Maren Skjøld, som har sine styrke nettopp i slalåm, hadde akkurat passert første mellomtid da det var slutt for hennes del.

Det var ventet at den amerikanske slalåmspesialisten Michaela Shiffrin ville ta kommandoen fullstendig fredag, men Shiffrin gjorde en feil øverst i løypa og er bare 39/100 foran hjemmekjøreren Wendy Holdener foran super-G-delen.

Michelle Gisin, også hun fra Sveits, følger på tredjeplassen. Hun er hele 1,21 sekunder bak teten.

Super-G-rennet senere fredag kjøres uten norsk deltakelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer