UTE: RBK er ute av E-cupspill. Her ved Fredrik Midtsjø (t.v.)  og Wiens Christoph Martschinko. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UTE: RBK er ute av E-cupspill. Her ved Fredrik Midtsjø (t.v.) og Wiens Christoph Martschinko. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Fiaskoen er komplett: RBK er ute av Europaligaen

Hjemmetap mot Austria Wien.

  • RBK - Austria Wien 1-2 (2-4 sammenlagt)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg er ute av Europaligaen etter tap mot Austria Wien.

- Vi så preget ut i 1. omgang. Vi åpnet ålreit, men vi ble stresset. Vi fant ikke rytmen. I 2. omgang ble det bedre, men vi slipper inn enkle mål. Vi er ikke på vårt beste, og er ikke gode nok til å spille i Europa da vi ikke slår dette laget (Austria Wien), sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Max.

- Jeg er skuffet over prestasjonen. Det er ikke godt nok, sier RBK-sjefen.

Rosenborg hadde et greit utgangspunkt etter 2-1- tapet borte, men når man slipper inn to mål hjemme blir det vanskelig.

Det gjorde Rosenborg på Lerkendal i kveld, og spikeren i kista ble satt i en periode hvor trønderne presset hardt og hadde mulighet til selv å sette inn 2-1.

I stedet kontret gjestene og ballen føk i nettaket bak Adam Kwarasay.

1-2, drøye 20 minutter igjen å spille og Rosenborg måtte ha tre mål for å komme seg inn i gruppespillet.

Mange titalls millioner og nyttig internasjonal kamptrening utover høsten gikk i vasken i det øyeblikk.

- Det er skuffende for RBK og skuffende for norsk fotball. Vi hadde forventet mer, sier Max-ekspert Tor Ole Skullerud.

Slapp første omgang

Første omgang på Lerkendal var lite å skrive hjem om. Spennende, ja, men dårlig flyt i angrepsspillet fra Rosenborg gjorde at det ble skapt altfor lite.

Etter en grei start fra hjemmelaget, hvor de hadde et par halvsjanser, kom Austria Wien godt inn i kampen og var vel så farlig som Rosenborg. Gjestene hadde et godt langskudd, et farlig frispark fra 20 meter og ikke minst en enorm sjanse etter corner hvor det helt upresset ble headet utenfor.

Østerrikerne hadde også ballen i mål etter 32 minutter, men heldigvis ble det vinket for offside.

Helland skadet

Rosenborg på sin side hadde en OK mulighet ved Pål Andre Helland etter Rashani-innlegg, men førstnevnte traff dårlig. Christian Gytkjær og Fredrik Midtsjø hadde også hver sin halvsjanse som det ikke ble noe ut av.

Helland måtte også forlate banen etter 22 minutter med det som nok en gang så ut som en strekkskade.

Full fyr etter pause

Etter pause fikk Rosenborg opp tempoet fra start og klarte å kombinere offensivt flere ganger. Det førte til en enorm sjanse til Christian Gytkjær etter 55 minutter. Alene med keeper, dog noe skrått, prøvde han å tuppe over keeper, men Wiens sisteskanse fikk så vidt slått til corner.

Så gikk det to minutter før Wien scoret på heading etter frispark. Igjen etter for dårlig markering i Rosenborg-forsvaret.

Men Rosenborg svarte like etter da Christian Gytkjær scoret på straffe etter hands i feltet.

Enorme sjanser

Full fyr på Lerkendal i denne perioden, altså, og fortsatt gjenstod drøye halvtimen.

Men den utnyttet dessverre gjestene best.

Selv om Rosenborg hadde store sjanser etter 1-2 ble det bare nesten. Anders Konradsen skjøt i kryssfestet fra langt hold og Christian Gytkjær presterte å bomme da han bare skulle trillen ballen i mål alene med keeper.

Slik holder ikke til avansement i Europa, så nå nå blir det ingen norske lag i gruppespill i Europa, selv for laget som nærmest har avgjort den hjemlige serien og fortsatt er med i den norske cupen.